politica

Iohannis si-o aduce consiliera pe Luminita Odobescu. Aceasta a votat impotriva lui Kovesi, in Consiliul UE, la ordinul Vioricai Dancila

Luminita Odobescu va deveni consilier al presedintelui Klaus Iohannis, au anuntat miercuri surse politice. La ordinul premierului Dancila, Odobescu a votat, in septembrie 2019, in calitate de ambasador al Romaniei la UE, impotriva candidaturii Laurei Codruta Kovesi la sefia Parchetului European.

Miercuri, seful statului a semnat decretele de rechemare a cinci ambasadori romani, intre care se numara si Luminita Odobescu, sef al Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana.

Pe 26 octombrie, Iohannis a semnat decretul privind eliberarea la cerere din functia de consilier prezidential a lui Leonard Orban, la data de 1 noiembrie, in vederea pensionarii. Leonard Orban era consilier prezidential pe domeniul afaceri europene.

Citeste si: Dancila, model pentru ambasadoarea Romaniei la UE. Luminita Odobescu pronunta „PRESEDENTIE”, la fel ca analfabeta din fruntea guvernului

Luminita Odobescu a fost un fidel executant al ordinelor venite de la Palatul Victoria in timpul Regimului PSD. In cadrul Consiliului UE, ea a votat impotriva candidaturii Laurei Codruta Kovesi la sefia Parchetului European.

„Am spus si repet acest lucru. Nu sustinem un mandat pentru Laura Codruta Kovesi. Nu sustinem acest mandat pentru ca mi se pare o abordare fireasca, atunci cand exista suspiciuni asupra unui om, indiferent de functia pe care o ocupa, trebuie sa lamureasca aceste lucruri si pe urma sa ocupe aceasta functie. Imi mentin pozitia pe care am avut-o”, a declarat premierul PSD Viorica Dancila in septembrie 2019.

Intrebata cum va vota Luminita Odobescu, ambasadorul Romaniei la UE, Viorica Dancila a fost categorica: „Am spus: impotriva”.

Iohannis a transmis insa atunci ca i-a comunicat Luminitei Odobescu ca el, in calitate de sef al statului, o sustine pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef european.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Klaus Iohannis a plecat intr-o vizita oficiala in SUA, cu acelasi avion de lux cu care a zburat si in Emiratele Arabe Unite, Africa si Coreea de Sud

Presedintele Romaniei va efectua, incepand de astazi, o vizita oficiala in Statele Unite, potrivit informatiilor…

7 minute ago

Atac murdar al lui Piedone pe teme religioase: „Nicusor, stim ca nu esti dus la biserica, te opui familiei traditionale”

Cristian Popescu Piedone a lansat un atac murdar, in a doua zi de Paste, la…

O oră ago

Liiceanu: „Firea din nou la primarie? Ce cauta din nou? Cum de oamenii o accepta?”. Ce spune despre Piedone: „E innebunitor”

Mesaje dure al lui Gabriela Liiceanu in legatura cu doi dintre principalii candidati la Primaria…

51 de minute ago

Franta si-a trimis oficial primii militari in Ucraina – ei sunt membri ai Legiunii Straine

Franta a trimis primele sale trupe in mod oficial in Ucraina. Acestea au fost desfasurate…

39 de minute ago

Cel mai mare producator german de arme, Rheinmetall, promite sa trimita Ucrainei „sute de mii” de obuze in acest an

Producatorul german de armament Rheinmetall va furniza Ucrainei „sute de mii” de obuze in 2024,…

O oră ago

Rusia si-a bombardat din nou propriul teritoriu: 30 de case si 10 masini au fost avariate

Rusia si-a bombardat din greseala propriul teritoriu, in apropierea granitei ucrainene, in timp ce efectua…

46 de minute ago