news

Iohannis, vizita oficiala in Israel. Nu se va intalni si cu prietenul lui Dragnea, premierul Netanyahu

Presedintele Klaus Iohannis va efectua, de marti pana joi, o vizita in Israel, cu prilejul participarii la cea de-a cincea editie a Forumului liderilor internationali dedicat Comemorarii Victimelor Holocaustului si implinirii a 75 de ani de la eliberarea lagarului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau – „Remembering the Holocaust, Fighting Antisemitism” care va avea loc pe 23 ianuarie la Ierusalim, potrivit Administratiei Prezidentiale.

In marja participarii la Forumul international dedicat comemorarii victimelor Holocaustului, presedintele Klaus Iohannis va avea o intrevedere cu omologul sau israelian, Reuven Rivlin.

Forumul liderilor internationali, organizat de Fundatia Forumului Mondial al Holocaustului (World Holocaust Forum Foundation), in cooperare cu Centrul de Comemorare a Holocaustului – Yad Vashem, se desfasoara sub auspiciile presedintelui Statului Israel, Reuven Rivlin, si se va concentra pe consolidarea angajamentului global fata de memoria Holocaustului si a luptei la nivel mondial impotriva antisemitismului si a rasismului.

„Participarea presedintelui Klaus Iohannis la acest forum international se inscrie in seria demersurilor intreprinse de statul roman in ceea ce priveste consolidarea educatiei despre Holocaust, prezervarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei, promovarea valorilor europene, a tolerantei, a respectului fata de drepturile si libertatile fundamentale”.

De pe agenda lipseste o intalnire cu premierul Benjamin Netanyahu, singurul lider strain care l-a sustinut pe Liviu Dragnea.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Zeci de mii de demonstranti au iesit in strada la Tbilisi, cerand retragerea proiectului de lege privind „influenta straina”, de inspiratie ruseasca – VIDEO

Aproximativ 20.000 de persoane au participat duminica la un "mars pentru Europa" in capitala Georgiei,…

9 minute ago

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

10 ore ago

O unitate de veterani ucraineni, de peste 60 de ani, in lupta cu rusii. „Lupii Stepei” nu primesc nici munitie si nici salarii din partea armatei

Unitatea de artilerie mobila a lui Oleksandr Taran nu face parte din trupele armatei  ucrainene,…

10 ore ago

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare,…

11 ore ago

Piedone il ia peste picior pe „prietenul” Ciolacu: „Salivezi ca pisica la sunca, vad c-ai mai albit in ultima luna! Stresat? Esti bine?”

Candidatul PUSL la Primaria Capitalei Cristian Popescu Piedone i-a transmis duminica lui Marcel Ciolacu ca…

9 ore ago