analize

„Jandarmeria romana a declarat razboi propriului popor”. Jurnalist Deutsche Welle, revoltat de comparatiile cu protestul de la Paris

Jurnalistul Robert Schwartz (Deutsche Welle) a declarat, la Adevarul Live, ca „cine face comparatie si pune un semn de egalitate intre interventia fortelor de ordine franceze si cea a Jandarmeriei romane la mitingul diasporei din 10 august este ori habarnist, ori inconstient, ori participa la propagarea unui pachet intreg de fake news”.

„Ce s-a intamplat la 10 august la Bucuresti a fost foarte clar o actiune pur si simplu dirijata, nu impotriva elementelor violente care au existat in Piata Victoriei, o actiune impotriva protestatarilor pasnici, impotriva jurnalistilor. A fost o declaratie de razboi a Jandarmeriei romane impotriva popriului popor“, afirma jurnalistul.

„Ceea ce s-a intamplat la Paris este exact pe invers: fortele de ordine au intervenit in forta impotriva protestatarilor violenti, au aparat toata adunarea de protestatari pasnici, i-a aparat pe jurnalisti, ceea ce de altfel a fost subliniat dupa aceea si de presedintele Macron, care a spus foarte clar: detest violenta, detest violenta impotriva institutiilor statului, dar detest in aceeasi masura violenta acestor protestatari impotriva celorlalti manifestanti pasnici si impotriva jurnalistilor si i-a felicitat pe jandarmii francezi, ceea ce ar fi facut cu siguranta si presedintele Romaniei, daca jandarmii romani s-ar fi comportat conform Constitutiei si conform legislatiei in vigoare“, a mai spus Schwartz.

„De aceea cred ca atunci, in afara de presedintele Iohannis si de politicienii opozitiei, toti ceilalti din arcul guvernamental au aplaudat actiunea represiva a Jandarmeriei si se compara acum cu Macron. Este o gogomanie, o spun raspicat. Macron i-a respectat pe protestatarii pasnici, i-a inteles, a si declarat ca va sta de vorba cu ei, ceea ce se intampla acum, prea tarziu, dar totusi se discuta, nu i-a facut soboloani, nu i-a facut golani. Macron nu se considera el Republica Franceza, el se considera primul functionar al Republicii si va incerca sa inteleaga si sa invete din ceea ce s-a intamplat. Dar sa-ti injuri propriul popor, sa-l ataci, sa-l jignesti, sa-l calomniezi, asta este marca PSD-ALDE, din pacate”,  a subliniat jurnalistul de la Deutsche Welle.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

5 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

5 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

9 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

5 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

5 ore ago