news

Justitie „pe intuneric”. Dorneanu, reactie vicleana la acuzatiile Cristinei Tarcea privind intalnirea legata de completurile de cinci judecatori

Presedintele CCR, Valer Dorneanu, a refuzat sa raspunda la acuzatiile sefei ICCJ, Cristina Tarcea, privind o intalnire „pe intuneric” legata de completurile de cinci judecatori. El a spus doar ca fiecare este raspunzator pentru comentariile pe care le face.

„Singura declaratie pe care o am de facut este cuprinsa in decizia Curtii cu privire la completurile de 5 judecatori. Eu nu comentez declaratiile unora sau altora, mai ales cand este vorba despre o persoana publica, respectabila. Eu comentez ce am spus eu. (…) Fiecare comenteaza si este raspunzator de comentariile pe care le face. Alte comentarii nu am de facut. Nu comentez declaratiile unor oameni publici, mai ales cand este vorba despre personalitati pe care eu le si respect”, a declarat presedintele Curtii Constitutionale, pentru HotNews.ro.

Presedintele ICCJ, Cristina Tarcea, a declarat, miercuri, la iesirea din sediul CSM, ca a discutat cu presedintele CCR Valer Dorneanu despre completurile de 5 judecatori, subliniind ca intalnirea a avut loc intr-o camera atat de intunecata, incat la final a gresit si a plecat cu haina lui.

„Cu domnul Valer Dorneanu am discutat despre completurile de 5 judecatori, la foarte scurt timp dupa ce s-a pronuntat decizia prin care s-a constat conflictul juridic de constitutionalitate, singurul lucru pe care pot sa vi-l spun acum este ca a fost o discutie in care am fost pusa sa-mi tin telefonul in anticamera, iar discutia s-a purtat pe intuneric, atat de intuneric incat la final am luat haina domnului Dorneanu pe mine”, a declarat Cristina Tarcea.

Magistratul a mai subliniat ca nu a inteles de ce discutia s-a derulat in aceste conditii. Intrebata ce voia presedintele CCR, Cristina Tarcea a spus: ”O justificare a deciziei CCR pronuntata pe completurile de 5 judecatori”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

3 ore ago

O unitate de veterani ucraineni, de peste 60 de ani, in lupta cu rusii. „Lupii Stepei” nu primesc nici munitie si nici salarii din partea armatei

Unitatea de artilerie mobila a lui Oleksandr Taran nu face parte din trupele armatei  ucrainene,…

3 ore ago

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare,…

5 ore ago

Piedone il ia peste picior pe „prietenul” Ciolacu: „Salivezi ca pisica la sunca, vad c-ai mai albit in ultima luna! Stresat? Esti bine?”

Candidatul PUSL la Primaria Capitalei Cristian Popescu Piedone i-a transmis duminica lui Marcel Ciolacu ca…

3 ore ago

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

12 ore ago