Categories: news

Kovesi, tinta unei operatiuni de SANTAJ derulata de un fost sef MOSSAD. Reactia sefei DNA

Anchetatorii romani cerceteaza posibile incercari de intimidare si hartuire a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, de catre o firma condusa de un fost sef al Mossad.

„Au fost incercari de intimidare si hartuire a sefei DNA si a apropiatilor”, mentioneaza surse citate Agerpres.  Aceleasi surse sustin ca firma Black Cube a angajat fosti ofiteri de informatii israelieni sa faca acest lucru la comanda unui client, cel mai probabil inculpat intr-un dosar de la DNA.

Potrivit Rise Project, patru cetateni israelieni sunt anchetati de DIICOT pentru spionarea comunicatiilor si tentative de compromitere a Laurei Codruta Kovesi.

Doi dintre suspecti, Dan Zorella si Avi Yanus, fosti ofiteri de informatii, sunt co-fondatori si directori executivi ai firmei israeliene de investigatii private Black Cube, companie in care a activat Meir Dagan — fost director Mossad (spionajul israelian) in perioada 2002-2011, mai arata Rise Project.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a precizat miercuri, referitor la informatiile aparute in presa potrivit carora s-ar fi intentionat intimidarea sa, ca a fost vorba despre o „incercare nereusita”.

„Este un dosar in curs la alta unitate de Parchet in care nu am calitate si in acest moment nu pot comenta. A fost o incercare nereusita de intimidare”, a declarat sefa DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Anuntul Moscovei de Paste: „Presedintele Putin a ordonat exercitii nucleare” pentru a speria Occidentul

Rusia a anuntat luni ca va organiza un exercitiu militar care va include antrenamente pentru…

O oră ago

Primarul Bucurestiului, Nicusor Dan, sustine ca ar mai avea nevoie de inca trei mandate pentru a rezolva toate problemele orasului

Actualul primar al Capitalei, Nicusor Dan, spune ca ar mai avea nevoie de inca trei…

3 ore ago

Atac murdar al lui Piedone pe teme religioase: „Nicusor, stim ca nu esti dus la biserica, te opui familiei traditionale”

Cristian Popescu Piedone a lansat un atac murdar, in a doua zi de Paste, la…

3 ore ago

Liiceanu: „Firea din nou la primarie? Ce cauta din nou? Cum de oamenii o accepta?”. Ce spune despre Piedone: „E innebunitor”

Mesaje dure al lui Gabriela Liiceanu in legatura cu doi dintre principalii candidati la Primaria…

3 ore ago

Franta si-a trimis oficial primii militari in Ucraina, ei sunt membri ai Legiunii Straine. Cum va reactiona NATO?

Franta a trimis primele sale trupe in mod oficial in Ucraina. Acestea au fost desfasurate…

3 ore ago