politica

Liviu „Genunche” Pop: „Klaus Iohannis m-a ascultat. Acum doua-trei zile am postat ce trebuie facut in cazul scolilor”

Presedintele Comisiei pentru educatie din Senat, Liviu Pop (PSD), afirma ca decizia ca scolile sa ramana inchise in acest an de invatamant este una normala.

„E o decizie normala, eu o salut. Pacat ca a venit mult prea tarziu. M-a ascultat presedintele statului. Am postat, acum doua sau trei zile, pe pagina de socializare ce trebuie facut. Mai bine mai tarziu decat niciodata. Putea sa faca acest anunt acum doua saptamani sau chiar la inceputul starii de urgenta”, a declarat, luni, pentru Agerpres, Liviu Pop.

El a criticat pozitia Guvernului in aceasta chestiune, afirmand ca Executivul este „principalul actor in aceasta ecuatie”.

„Am vazut balbaiala de care da dovada Guvernul Romaniei, pentru ca principalul actor in aceasta ecuatie este Guvernul Romaniei, nu Ministerul Educatiei, care trebuia demult sa modifice Legea educatiei nationale, sa vina cu celelalte solutii si pentru zona de educatie, pentru ca nu poti sa faci invatamant online fara celelalte ministere implicate in viata scolii”, a sustinut Pop.

Luni, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca scolile raman inchise in acest an de invatamant pentru majoritatea elevilor.

„S-a decis astazi ca, pentru majoritatea elevilor, in acest an scolar, gradinitele, scolile si universitatile sa nu se mai redeschida. Nu se vor intoarce elevul, studentul, fizic, la cursuri”, a spus seful statului intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni, dupa o sedinta privind masurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

In timp ce Putin era la slujba de Inviere, rusii bombardau Harkovul. 23 din cele 24 de drone au fost doborate de ucraineni

Slujba Invierii a venit in Ucraina, in al treilea an de razboi, sub amenintarea dronelor…

40 de minute ago

Noi proteste, cu mii de israelieni, pentru intoarcerea ostaticilor, la Tel Aviv. „Trebuie sa ii aducem inapoi. Trebuie sa schimbam acest guvern”

Un nou protest, sambata seara, cu mii de israelieni care i-au cderut premierului Benjamin Netanyahu…

2 ore ago

Avion rusesc, SU-25, doborat de ucraineni, in Donetsk. „Sa fim foarte concentrati in aceste zile”, spune Volodimir Zelenski

Fortele ucrainene au doborat un avion rusesc Su-25 in regiunea Donetk, din estul Ucrainei, a…

2 ore ago

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

12 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

12 ore ago

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

14 ore ago