news

Mafiotisme la CCR. Cristina Tarcea dezvaluie ca a fost nevoita sa se intalneasca „pe intuneric” cu Valer Dorneanu

Presedintele ICCJ, Cristina Tarcea, a dezvaluit, miercuri, la iesirea de la audierile din Consiliul Superior al Magistraturii, ca a avut o discutie ”pe intuneric” cu presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, despre decizia CCR privind completurile de cinci judecatori. Mai mult, ea a fost pusa sa-si lase telefonul in anticamera.

”Cu domnul Valer Dorneanu am discutat despre completurile de 5 judecatori la foarte scurt timp dupa ce s-a pronuntat decizia prin care s-a constat conflictul juridic de constitutionalitate. Singurul lucru pe care pot sa vi-l spun acum este ca a fost o discutie in care am fost pusa sa-mi tin telefonul in anticamera, iar discutia s-a purtat pe intuneric. Atat de intuneric incat la final am luat haina domnului Dorneanu pe mine. Discutia cu domnul Ciorbea a fost foarte recenta si a vizat completurile de 3 judecatori. Amanunte o sa va dau cu alta ocazie”, a declarat Cristina Tarcea.

Magistratul a mai subliniat ca nu a inteles de ce discutia s-a derulat in aceste conditii.

Intrebata care a fost scopul intalnirii cu Valer Dorneanu, Tarcea a raspuns: ”o justificare a deciziei CCR pronuntata pe completurile de 5 judecatori”.

Presedinta ICCJ, Cristina Tarcea, l-a acuzat, miercuri, pe seful partidului de guvernamant, Liviu Dragnea, ca se afla in spatele actiunii disciplinare care o vizeaza. Ea a declarat ca aceasta actiune reprezinta un „abuz” si a promis dezvaluiri „interesante”.

Tarcea este audiata miercuri de sectia de judecatori a CSM. ”Este un abuz. In ultima vreme tot vorbim despre abuzuri, trebuie sa ne uitam foarte atent la toate institutiile care comit abuzuri. O sa vedeti de ce apreciez ca este un abuz”, le-a spus Tarcea jurnalistilor.

Intrebata cine s-ar afla in spatele acestui „abuz”, Tarcea a rapuns, aratand cu degetul: „O, Doamne! Va mai aduceti aminte de declaratiile politice din august si septembrie ca la Inalta Curte se refuza a se aplica legea? Va mai aduceti aminte de interesul direct al presedintelui Camerei Deputatilor in organizarea completurilor de 5 judecatori? De aceea am spus ca am multe declaratii interesante de facut despre o discutie pe care am avut-o cu presedintele Curtii Constitutionale legat de constatarea conflictului de constitutionalitate, despre o discutie la fel de interesanta cu domnul Ciorbea. Dar toate la timpul lor”.

Sectia pentru judecatori a CSM discuta, miercuri, actiunea disciplinara exercitata in decembrie 2018 de Inspectia Judiciara pe numele Cristinei Tarcea.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Recent Posts

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

7 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

8 ore ago

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

10 ore ago

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne au ocupat campusurile pentru a protesta fata de razboiul din Gaza

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne din Elvetia au…

11 ore ago

Aproape 10.000 de locuitori de pe insula indoneziana Ruang vor fi relocati definitiv dupa eruptiile vulcanice

Aproape 10.000 de locuitori ai insulei indoneziene Ruang vor fi relocati definitiv dupa ce o…

11 ore ago

Oficial israelian: Nu am fost de acord sa punem capat razboiului si nici nu ii vom lasa pe mediatori sa garanteze incheierea razboiului

In a doua declaratie din ultimele ore, un oficial israelian a negat din nou informatiile…

11 ore ago