externe

Militar de culoare, agresat de politisti in Statele Unite. Atacat cu spray paralizant si amenintat cu armele – Video

Guvernatorul statului american Virginia, Ralph Northam, a ordonat duminica declansarea unei anchete dupa difuzarea de imagini in care se putea vedea cum doi politisti isi indreapta armele asupra unui militar de culoare si il stropesc pe fata cu spray paralizant, informeaza luni AFP, citata de Agerpres.

Imaginile il arata pe locotenentul Caron Nazario, afro- si latino-american, intreband de mai multe ori cu ce a gresit si declarand „asta-i o porcarie totala”, in timp ce politistii ii ordona sa iasa din masina. Agentii il acuza ca refuza sa coopereze.

Nazario, care purta uniforma militara, se afla la volanul unei masini noi ce nu avea inca placute de inmatriculare permanente atunci cand politistii i-au cerut sa opreasca, potrivit mass-media. In final, i s-a permis sa plece.

Guvernatorul statului Virginia a informat intr-un comunicat ca ii va cere politiei sa declanseze „o ancheta independenta”, subliniind ca inregistrarea video este „degradanta si i-a starnit furia”.

Politia americana este acuzata frecvent de rasism si de violente.

Politistul Derek Chauvin este in prezent judecat dupa ce a fost acuzat ca a ucis anul trecut un afro-american, pe nume George Floyd, la Minneapolis, mentinandu-si genunchiul pe gatul acestuia timp de peste noua minute, o drama care a suscitat un val de furie istoric impotriva rasismului in SUA.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: rasism sua

Recent Posts

Turcia anunta ca il sprijina pe Rutte pentru sefia NATO. Conditia pusa de Erdogan

Turcia a decis sa sprijine candidatura prim-ministrului olandez in exercitiu, Mark Rutte, la functia de…

30 de minute ago

Strategia lui Nicusor Dan: „Principalul contracandidat este Piedone”. Ignorati, PSD-istii il ataca cu Rusia

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat luni ca in acest moment, principalul contracandidat al sau…

47 de minute ago

Spania: Premierul socialist Pedro Sanchez, care amenintase cu demisia, anunta ca ramane in fruntea guvernului. Sotia sa este suspectata de coruptie

Pedro Sanchez, care a anuntat miercurea trecuta ca este gata sa demisioneze dupa anuntul privind…

2 ore ago

Japonia s-a apucat sa faca curatanie si in spatiu, pe orbita Pamantului. Incepe eliminarea primului mare gunoi spatial, o racheta H-2A in deriva

Misiunea ADRAS-J (Active Debris Removal by Astroscale-Japan) a companiei Astroscale a reusit sa se apropie…

54 de minute ago

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

5 ore ago