news

Ministrul Muncii: „Cele mai mari sporuri sunt in Justitie si Sanatate. Nivelul sporurilor reprezinta 85% din salariu”

In Sanatate si Justitie nivelul sporurilor este 85%, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, la Antena 3. Ea prezinta si o serie de sporuri care ar trebui reevaluate, printre care cel de calculator, de conditii periculoase, precum si riscul la suprasolicitare neuropsihica.

„Per total cheltuieli salariale, in momentul de fata nivelul 13% din analizele noastre, ceea ce nu ar fi neaparat foarte mult. Insa sunt categorii ocupationale pentru care nivelul sporurilor reprezinta 85%, ceea ce este foarte mult. Atunci, rolul nostru e sa ne uitam la ce raportare se face salariile in plata. Aceste sporuri exista in primul rand in sistemul de sanatate si in sitemul de justitie. Acolo sunt regula aceste sporuri de 85%. De aceea, nu putem sa le tratam cu usurinta, pentru ca vorbim de sporuri care completeaza veniturile celor din sistemul de sanatate, care acum au fost in prima linie a combaterii pandemiei”, a declarat la Antena 3 Raluca Turcan, citata de Mediafax.

Ministrul Muncii spune ca in domeniul sporurilor este nevoie de „foarte multa precautie si intelepciune”.

Raluca Turcan a dat si exemple de sporuri care ar trebui reevaluate, printre care sporul de calculator, o subcategorie care „nu-si are rostul”, sporul de conditii periculoase, sporul de confidentialitate, precum sporul de risc la suprasolicitare neuropsihica, pe care il incaseaza, de exemplu, magistratii.

Parlamentul nu poate revizui actele normative de rang secundar, iar reforma in domeniul sporurilor bugetarilor trebuie facuta la propunerea Ministerului Muncii, a declarat, marti, presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

5 ore ago

O unitate de veterani ucraineni, de peste 60 de ani, in lupta cu rusii. „Lupii Stepei” nu primesc nici munitie si nici salarii din partea armatei

Unitatea de artilerie mobila a lui Oleksandr Taran nu face parte din trupele armatei  ucrainene,…

5 ore ago

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare,…

6 ore ago

Piedone il ia peste picior pe „prietenul” Ciolacu: „Salivezi ca pisica la sunca, vad c-ai mai albit in ultima luna! Stresat? Esti bine?”

Candidatul PUSL la Primaria Capitalei Cristian Popescu Piedone i-a transmis duminica lui Marcel Ciolacu ca…

5 ore ago

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

14 ore ago