analize

Miscarea lui Iohannis cu SIE il face sah-mat pe Liviu Dragnea. PSD-ul este fracturat tocmai cand seful PSD planuia suspendarea presedintelui

Decizia presedintelui Iohannis de a-l nominaliza pe deputatul PSD Gabriel Vlase pentru sefia SIE a luat prin surprindere PSD. Miscarea lui Iohannis vine pe fondul numeroaselor informatii privind intentiile lui Dragnea si a celor din jurul lui de a-l suspenda pe Iohannis.

Decizia lui Iohannis a fost luata fara a se consulta cu Dragnea, liderul principalului partid (PSD), avand in vedere ca Gabriel Vlase are nevoie de votul majoritatii parlamentare pentru a se instala in functie.  „Presedintele are dialog cu o parte din PSD, cel putin in chestiunile de securitate nationala”, a tinut sa remarce Radu Tudor la Antena 3.

G4Media a publicat, miercuri, mai multe informatii legate de intentia PSD de a incepe, pe 20 iunie, procedurile de suspendare din functie a lui Klaus Iohannis. Printre masurile pe care ar fi urmat sa le ia presedintele interimar, Calin Popescu Tariceanu, s-ar fi numarat si numirea lui Gabriel Vlase la sefia SIE.

Prin urmare, Iohannis a facut o importanta miscare strategica. A dezamorsat unul dintre motivele care coalizau parlamentari in favoarea suspendarii si si-a asigurat sprijinul unei tabere importante din PSD.

Gabriel Vlase face parte dintr-o grupare foarte puternica din PSD, el fiind considerat omul de baza al lui Viorel Hrebenciuc. Desi are numeroase probleme penale, Hrebenciuc continua sa aiba o influenta consistenta in cadrul PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Urmareste-ne si pe:
Ovidiu Albu

Share
Published by
Ovidiu Albu

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

7 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

7 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

10 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

7 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

7 ore ago