Categories: externe

Nave de razboi ale Rusiei si Chinei patruleaza impreuna in Oceanul Pacific. Avertisment la adresa Occidentului

Nave de razboi rusesti si chineze au efectuat prima lor misiune de patrulare comuna in partea de vest a Oceanului Pacific in perioada 17-23 octombrie, a anuntat Ministerul Apararii rus sambata intr-un comunicat, citat de Reuters, scrie Agerpres.

Moscova si Beijingul, care au organizat exercitii de cooperare navala in Marea Japoniei la inceputul lunii octombrie, au cultivat legaturi militare si diplomatice apropiate in ultimii ani intr-un moment in care relatiile lor cu Occidentul s-au deteriorat.

Manevrele navale au fost urmarite atent de Japonia care a declarat la inceputul acestei saptamani ca un grup de 10 nave din China si Rusia au navigat prin Stramtoarea Tsugaru ce separa principala insula a Japoniei si insula sa nordica Hokkaido.

„Grupul de nave a trecut prin Stramtoarea Tsugaru pentru prima data ca parte a patrulei”, a declarat Ministerul Apararii rus in comunicat. Stramtoarea este considerata parte din apele internationale.

Potrivit ministerului, printre „sarcinile patrulelor” a fost „mentinerea pacii si stabilitatii in regiunea Asia-Pacific”

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

AUR, ziua si demisia: candidata partidului la Primaria Buzau s-a retras din cursa: „AUR este cea mai mare otrava pentru electoratul romanesc!” – VIDEO

Dupa ce saptamana trecuta doi dintre candidatii AUR de la Bucuresti au demisionat din partid,…

9 minute ago

Manifestantii impotriva „legii rusesti” din Georgia, reprimati violent – politia a folosit impotriva lor gloante de cauciuc si gaze lacrimogene – VIDEO

Politia georgiana a folosit forta marti impotriva manifestantilor de la Tbilisi, unde mii de persoane…

55 de minute ago

Al doilea inculpat in cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu a fost adus in tara

Al doilea inculpat in cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu Adrian Kreiner a fost…

O oră ago

Amenintat cu un mandat de arestare pentru crime de razboi, premierul Netanyahu acuza Curtea Penala Internationala ca „neaga dreptul Israelului la autoaparare”

Premierul Benjamin Netanyahu a acuzat marti Curtea Penala Internationala (CPI) de la Haga ca incearca…

O oră ago