politica

Nou partid cu Nastase, Plesoianu si Serban Nicolae? Nastase, mesaj dur pentru Ciolacu: „PSD si-a distrus dimensiunea nationala pentru a fi pe placul celor de la Bruxelles”

Adrian Nastase i-a atacat, duminica, pe actualii lideri ai PSD, sustinand ca acestia au renuntat la „dimensiunea nationala” a partidului. 

Nastase a acuzat, la Antena 3, ca PSD „si-a pierdut aceasta componenta de dimensiune nationala, mai ales dupa ce au fost exclusi Plesoianu sau Serban Nicolae”, in „incercarea de a fi pe placul celor de la Bruxelles, distrugand, conform unui model care este absolut stupid al stangii europene, dimensiunea nationala”.

Nastase a mai spus ca ar putea sa apara un nou partid in „zona de centru-stanga”.

„Ceea ce nu inteleg fostii mei colegi de la partid este ca, practic, asa cum a aparut miscarea AUR pe zona de dreapta poate sa apara si pe zona de centru-stanga. Si eu cred ca lucrurile acestea sunt posibile pana in 2024, asa incat o asteptare din asta inactiva, cu meditatii, cu lamentatii metafizice, cu formule de genul intrebarilor retorice – cum e posibil sa? – un partid care nu actioneaza, care nu intelege ca in Parlament este in momentul de fata prizonier si ca practic zbaterea asta este absolut inutila, cum s-a vazut, de altfel, la buget, nu reusesti sa transmiti mesaje si, in orice caz, nu transmiti mesaje nici atunci cand preiei modelul plangerilor la Inalta Poarta. Nu asta a fost modelul PSD-ului”, a adaugat fostul premier Nastase.

Fostul senator PSD Serban Nicolae a dat publicitatii zilele trecute un mesaj, cu ocazia implinirii varstei de 91 de ani de catre Ion Iliescu, in care sustine ca mineriada din iunie 1990 „i-a fost organizata” lui Iliescu.

„Pentru unii (saracii de ei…) Ion Iliescu este un comunist retrograd care a dat o lovitura de stat, a chemat minerii sa bata Opozitia, i-a interzis regelui Mihai revenirea in Romania si a incercat sa duca Romania spre Rusia.

Pentru realitate, lucrurile stau astfel:

Critic deschis si asumat al regimului Ceausescu, este marginalizat si urmarit ‘la vedere’ (pentru intimidare) de Securitate. La Europa Libera este prezntat ca o alternativa democratica, de dorit dupa inlaturarea lui Ceausescu. De ‘comunist’ ce era…

Castiga primele alegeri prezidentiale libere si democratice cu 85%. In loc sa depuna juramantul de presedinte ales al Romaniei (ceremonie programata initial pentru 14 iunie 1990), i se organizeaza o ‘mineriada’. E facut responsabil de violentele cu care ‘a urmarit intimidarea Opozitiei’!?!? si depune juramantul abia in 18 iunie 1990. Intimida Opozitia dupa ce castigase alegerile cu 85%…

Se implica personal pentru ca regele Mihai sa faca prima vizita in tara de dupa abdicare, eveniment ce are lor in primavara anului 1992. In 1997, dupa ce nu mai era presedintele Romaniei, este invitat la masa de regele Mihai, la resedinta acestuia de la Versoix, Elvetia, pastrand mereu comunicarea si bunele relatii. In 1997…

(…) Nu am spus nimic nou. Ion Iliescu, presedintele Romaniei”, a scris Serban Nicolae pe Facebook.

Serban Nicolae a fost consilier al lui Ion Iliescu pe cand acesta era presedinte al Romaniei. Nicolae a parasit PSD dupa ce a fost scos de pe listele de candidati la parlamentare de catre actuala conducere a partidului. Nicolae a candidat apoi pe listele PER, fara succes.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Dan Voiculescu se da cu Firea. Sondaj la Antena 3, Piedone este trantit pe locul 2, de la 40% a fost adus la 28%

Antena 3 a prezentat, joi seara, un sondaj ARA din care rezulta ca Gabriela Firea…

13 ore ago

ByteDance, compania-mama a TikTok, afirma ca nu intentioneaza sa vanda reteaua sociala, chiar si cu riscul de a fi interzisa in America

ByteDance, compania mama chineza a TikTok, afirma ca nu intentioneaza sa vanda afacerea, dupa ce…

18 minute ago

Lupta anticoruptie in Ucraina: Ministrul Agriculturii a fost arestat pentru achizitia ilegala de terenuri de stat

Inalta Curte Anticoruptie din Ucraina a ordonat arestarea ministrului agriculturii Mikola Solski, suspectat de achizitia…

7 minute ago

O propagandista a lui Putin a intrat in panica: „Ucraina a primit deja rachetele cu raza lunga din pachetul de 61 de miliarde de dolari”

Propagandista Olga Skabeieva, supranumita "Papusa de fier a lui Putin" din cauza servilitatii fata de…

4 minute ago

Presedintele Mexicului starneste indignare dupa ce a declarat ca membrii bandelor criminale si ai cartelurilor de droguri sunt „oameni respectuosi”

Presedintele Mexicului a declarat joi ca bandele criminale violente si cartelurile de droguri din aceasta…

49 de minute ago