Categories: news

„O canalie, un prost”. Cum a fost renegat Tariceanu si de tatal sau adoptiv, Amedeo Lazarescu. Acesta a aruncat cu bastonul dupa actualul sef al Senatului

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a reusit sa-si dezmageasca major tatal adoptiv, Dan Amedeo Lazarescu. Acesta a fost unul dintre liderii de seama ai PNL, dupa 1990, fiind cel care l-a introdus pe Tariceanu in politica.

Amedeo Lazarescu a fost extrem de dezamagit de comportamentul ipocrit al lui Tariceanu, de modul in care si-a tradat colegii de partid, in anii ’90. El a parasit PNL pentru fonda un nou partid liberal (PNL – Aripa Tanara) impreuna cu Dinu Patriciu, din partea caruia a candidat la Primaria Capitalei, in 1992. Dupa ce a esuat lamentabil, Tariceanu s-a intors in PNL, lasandu-i balta pe cei din PNL-AT. Aici s0a tinut in continuare de jocuri de culise, reusind sa il dezmageasca profund pe tatal sau adoptiv, Dan Amedeo Lazarescu.

Iata o relatare a lui Radu Campeanu, fost presedinte al PNL, consemnata in cartea „Dialoguri dupa Revolutie” a lui Alex Mihai Stoenescu.

„Tariceanu nu avea eforturi intelectuale, in niciun caz. (…) Dan Amedeo Lazarescu era in conflict cu propriul lui fiu: ‘O canalie, un prost…!’. ‘Bine, ma, dar este baiatul tau’. ‘Nu, este baiatul meu vitreg'”, spunea Lazarescu.

Un alt incident, foarte cunoscut de catre liberali, a fost cel in care Lazarescu a aruncat cu bastonul dupa Tariceanu, in timpul unei sedinte la PNL.

„Prima este aceea ca a aruncat in public cu bastonul dupa fiul sau Tariceanu, pe culoarele sediului PNL, de mult ce il aprecia, iar al doilea ca a cerut unor apropiati fruntasi liberali, cu limba de moarte, ca nu cumva sa-l lase pe dl Tariceanu sa acceada vreodata la conducerea partidului”, a relatat unul dintre prietenii virtuali ai lui Adrian Nastase pe blogul acestuia.

Dupa moartea lui Lazarescu, cand a fost intrebat despre relatia cu tatal sau adoptiv, Tariceanu a tinut sa mentioneze ca a acesta a fost „doar sotul mamei mele”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

8 ore ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

14 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

14 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

12 ore ago