news

O procuroare care a devenit vedeta la Antena 3 se intoarce la DNA. A fost data afara de Kovesi pentru favorizarea infractorului

Sectia pentru procurori a CSM a constatat, joi, incetarea suspendarii din functie a procurorului Mihaiela Moraru Iorga, ceea ce inseamna ca se va intoarce la Directia Nationala Anticoruptie. Iorga a fost trimisa in judecata pentru coruptie, dar ICCJ a anulat rechizitoriul.

„Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat incetarea suspendarii din functia de procuror a doamnei MORARU IORGA MIHAIELA, incepand cu data de 18.10.2018, data intrarii in vigoare a Legii nr.303/2004, asa cum a fost modificata prin Legea nr.242/2018 si reluarea activitatii sale, in functia avuta anterior, cea de procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – structura centrala, incepand cu aceeasi data”, se arata in decizia procurorilor CSM, citata de Mediafax.

Pe 8 februarie 2018, Mihaiela Iorga a fost trimisa in judecata de colegii ei de la Ploiesti, fiind acuzata de favorizarea faptuitorului si fals intelectual. In perioada 2015 – iunie 2017, la rugamintea expresa a unui inculpat dintr-un dosar aflat la acea vreme pe rolul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiesti, procurorul Moraru Iorga Mihaiela, pentru a ingreuna cercetarile si tragerea la raspundere penala a inculpatului, cu intentie directa, l-a ajutat, prin efectuarea mai multor acte comisive si omisive, preciza atunci DNA, intr-un comunicat de presa.

Instanta suprema a decis, in luna iunie, restituirea dosarului in care Mihaiela Iorga a fost trimisa in judecata pentru favorizarea faptuitorului si fals intelectual in forma continuata la DNA Ploiesti, a constatat nulitatea rechizitoriului si a exclus toate probele administrate in cursul urmaririi penale.

Iorga a avut numeroase aparitii la Antena 3, post extrem de agresiv fata de DNA, in care a atacat-o pe fosta sefa a institutiei.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Polonia vrea sa-i trimita inapoi in Ucraina pe barbatii care au fugit de incorporare: „Multi polonezi sunt indignati cand vad tineri ucraineni in hoteluri si cafenele”

Ministrul polonez al Apararii, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a declarat ca Polonia este pregatita sa ajute Ucraina…

37 de minute ago

Un general rus promite ca va distruge NATO pana in 2030: „Majoritatea statelor NATO vor ingenunchea si vor depune juramant in fata Rusiei”

Generalul rus de rang inalt Apti Alaudinov, comandantul fortelor cecene care lupta in Ucraina, a…

3 ore ago

Arestarea pentru mita a unui oficial al apararii semnaleaza pierderea influentei lui Soigu la Kremlin. Creste in schimb puterea serviciilor secrete

Arestarea unui oficial de rang inalt din domeniul apararii, suspectat de luare de mita, semnaleaza…

34 de minute ago

Ministrul polonez de Externe acuza noi intoxicari din partea Moscovei: „Rusia minte in legatura cu planurile poloneze de anexare a unei parti din Ucraina”

Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a declarat ca liderii si propagandistii rusi incearca sa…

33 de minute ago

Un ministru german cere „super-bogatilor” sa plateasca pentru lupta impotriva schimbarilor climatice: „Miliardarii au cea mai mare amprenta de CO2”

Ministrul german al dezvoltarii, Svenja Schulze, a cerut joi o contributie mai mare din partea…

36 de minute ago