news

Ploua cu cadouri pentru angajati, in an electoral: ministrul Muncii a anuntat acordarea a trei noi tipuri de vouchere

Romanii vor putea primi trei noi tipuri de vouchere, astfel incat sa le fie recompensate performantele la locul de munca, a anuntat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

„Vom veni cu trei tipuri de vouchere pe care le vom acorda pentru cresterea competentelor: competente digitale, pentru ca din pacate aici avem mult de lucru, competente lingvistice si competente verzi. Poate va intrebati ce inseamna competente verzi. Da, trebuie sa ne pregatim si pentru meseriile viitorului, si una dintre tendinte o reprezinta adaptarea la meseriile verzi”, a declarat ministrul social-democrat, citat de Realitatea TV.

Pentru a obtine beneficiile, angajatii trebuie sa aiba competente superioare la locul de munca, fie in domeniul privat, fie la stat. Deocamdata, nu a fost stabilita valoarea noilor tichete care se vor oferi. Scopul acestei initiative este de a stimula forta de munca din Romania.

”Pentru Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, prioritatea mandatului meu o reprezinta piata muncii. Si asta deoarece consideram ca este foarte important sa avem o piata a muncii foarte puternica, pentru a avea de unde sa platim salarii si pensii.

Este foarte important sa intelegem nevoia angajatorilor. Daca acum zece ani angajatorii trageau puternice semnale de alarma cu privire la fiscalitate, astazi, cea mai importanta problema pe care mediul de afaceri, pe care angajatorii o ridica, este legata de lipsa fortei de munca.

Aici este zona in care trebuie sa venim cu politici clare, trebuie sa venim cu politici fundamentate. Si am facut si primul pas, fiindca Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a finalizat anul trecut proiectul Reconnect, care este un mecanism de anticipare a tendintelor pietei muncii si care leaga ceea ce formeaza sistemul de educatie din Romania, fie ca discutam despre licee, universitati, invatamant dual, de nevoile angajatorilor si de realitatea pietei muncii, astfel incat sa putem sa luam decizii fundamentate”, a aratat Simona Bucura Oprescu.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

7 ore ago

O unitate de veterani ucraineni, de peste 60 de ani, in lupta cu rusii. „Lupii Stepei” nu primesc nici munitie si nici salarii din partea armatei

Unitatea de artilerie mobila a lui Oleksandr Taran nu face parte din trupele armatei  ucrainene,…

7 ore ago

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare,…

8 ore ago

Piedone il ia peste picior pe „prietenul” Ciolacu: „Salivezi ca pisica la sunca, vad c-ai mai albit in ultima luna! Stresat? Esti bine?”

Candidatul PUSL la Primaria Capitalei Cristian Popescu Piedone i-a transmis duminica lui Marcel Ciolacu ca…

7 ore ago

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

16 ore ago