externe

Polonia a cerut ajutorul Marii Britanii pentru apararea impotriva rachetelor si dronelor rusesti

Guvernul polonez a cerut Marii Britanii sa ofere sprijin si tehnologie pentru a contracara rachetele, dronele si baloanele de spionaj rusesti, scrie Bloomberg.

Solicitarea respectiva a venit dupa o serie de incidente in spatiul aerian polonez in ultimele luni.

Marea Britanie analizeaza in prezent raspunsul la solicitarea Poloniei.

Guvernul britanic a refuzat sa comenteze, declarand doar ca sistemul de aparare aeriana Sky Saber a fost deja desfasurat in Polonia. Anterior, Marea Britanie a incheiat un acord pentru a furniza Poloniei echipamente de aparare antiaeriana in valoare de 2,4 miliarde de dolari.

Va reamintim ca in Polonia are loc un scandal legat de o racheta, probabil ruseasca, care se pare ca a intrat pe teritoriul tarii inca din decembrie, dar publicul a aflat despre ea abia in luna mai.

Ministrul polonez al Apararii a declarat ca armata a urmarit atunci racheta si a reactionat corespunzator. Opozitia cere demisia ministrului.

In plus, in luna mai, in Polonia a aparut un obiect in spatiul aerian – probabil un balon de observatie care a zburat din directia Belarus.

La 15 noiembrie 2022, o racheta a cazut in localitatea Pshevoduv de la granita cu Ucraina, incident in urma caruia au murit doua persoane.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

27 de minute ago

In Statele Unite au fost identificate primele trei cazuri de infectare cu HIV prin intermediul acelor folosite in tratamente cosmetice

Trei femei care au fost diagnosticate cu HIV dupa ce au fost supuse unor proceduri…

22 de minute ago

Clotilde Armand: „Ciolacu are BAC-ul luat – probabil cu spaga – la 38 ani. Nici Viorica Dancila nu-l intrece in dezacorduri si perle”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, are o replica foarte taioasa dupa atacurile la care a…

O oră ago

AstraZeneca recunoaste pentru prima data oficial ca vaccinul sau Covid poate provoca efecte secundare rare

AstraZeneca a recunoscut pentru prima data in documente judiciare ca vaccinul sau Covid poate provoca…

O oră ago

Basescu anunta ca „nu ma duc la vot” daca ar trebui sa aleaga intre Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu si Mircea Geoana: „Niciunul dintre ei”

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, chestionat pe cine dintre Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu si…

O oră ago