politica

Presedintele PNL Bucuresti, Ciprian Ciucu: „USR trebuie sa fie la guvernare. Nu ii convine nimanui sa se alieze cu PSD”

Presedintele PNL Bucuresti si primar al sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a declarat, sambata, ca USR ar trebui sa ramana la guvernare cu PNL si a subliniat ca ”nu ii convine nimanui sa se alieze cu PSD”, dar ca cineva trebuie sa isi asume guvernarea.

”Pentru ca stiu din interior dinamica, mi-a fost mai usor sa o inteleg. Eu, de exemplu, am fost si raman in continuare slujitor ideii ca USR trebuie sa fie la guvernare. Imi asum aceasta opinie si voi face tot ce tine de mine ca PNL sa aiba majoritati acolo unde se poate cu USR, in Bucuresti. Este drept, eu fac mai mult politica la nivel de Bucuresti. Nu sunt cel mai prezent in deciziile nationale si nu am impus, pana acum, ministri. Am ales sa ma focalizez pe Buucresti pentru ca aici e nevoie de implicarea mea si de sprijin pentru primarul general si e o zona mai deacoperita politic decat partea nationala”, a declarat Ciprian Ciucu, la Digi24, sambata, citat de news.ro.

Ciucu a vorbit de ”tribalism” din partea USR si PNL.

”A fost foarte mult tribalism din toate partile si exista foarte mult tribalism in politica din Romania. Fiecare cu tribul lui. Relatia de neincredere intre PNL si USR a fost din campanie. USR a insistat foarte mult pe o campanie anti-PNL. Fostul ministru Vlad Voiculescu, un tip pe care il stimez dealtfel, a fost extrem de agresiv din ziua unu a mandatului. Evident, toate aceste lucruri s-au acumulat si toata lumea s-a tribalizat. PNL s-a tribalizat, USR PLUS s-a tribalizat. Cand zic acest lucru ma refer ca fiecare nu vede dincolo de propria formatiune, organizatie, propriul grup din care face parte”, a mai precizat Ciucu.

Liderul PNL Bucuresti a mai aratat ca alegerile interne din PNL si USR au fost mai dure decat alegerile parlamentare.

”A venit acel episod cu demiterea lui Vlad Voiculescu care mai mult l-a radicalizat. Au venit cele doua episoade cu alegerile interne din cele doua partide, care au fost mai dure decat alegerile parlamentare. Cred ca in ambele partide s-a cheltuit mai multa energie pe alegerile interne decat pe alegerile pe care impreuna la castigaseram. Si in acest context al alegerilor interne, tribalizarea a continuat si mai tare astfel incat cele doua formatiului politice s-au vazut mai degraba de a fi in competitie, o politica de forta dusa de ambele parti. Si am ajuns aici, din nefericire. Nu ne convine”, a declarat Ciucu.

Ciprian Ciucu a declarat, de asemenea, ca deciziile politice se iau in BPN al PNL, el adaugand ca nu ii convine nimanui sa se alieze cu PSD.

”Toate deciziile politice se iau de obicei in Biroul politic National al PNL. Nu cred ca ii convine nimanui sa se alieze cu PSD. Cele doua partide, pe fondul alegerilor interne s-au radicalizat. Exista un principiu in politica in sensul ca fiecare partid este autonom sa decida ce oameni propune pe anumite functii. (…) Nu am participat la decizia ca premierul Citu sa nu mai fie nominalizta de PNL, a fost o decizie pe care vicepresedintii partidului au propus-o si BPN a votat-o”, a declarat Ciucu.

Intrebat daca a fost decizia presedintelui Klaus Iohannis sa nu fie propus Florin Citu pentru postul de premier, Ciucu a declarat ca ”este probabil”.

”Este probabil, nu am fost la aceste discutii, nu particip la discutiile cu presedintele Klaus Iohannis si nu stiu daca de acolo a venit. Este de notorietate ca este o colaborare intre PNL si Klaus Iohannis”, a declarat Ciucu.

Ciprian Ciucu a mai adaugat ca in Bucuresti este posibila o colaborare intre USR si PNL si a admis ca ”este probabil ca PNL sa fi pierdut din increderea electoratului”.

Intrebat, de asemenea, cum explica faptul ca PSD ar putea sustine guvernul PNL, Ciucu a declarat ca: ”Cineva trebuie sa guverneze tara”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

AUR, ziua si demisia: candidata partidului la Primaria Buzau s-a retras din cursa: „AUR este cea mai mare otrava pentru electoratul romanesc!” – VIDEO

Dupa ce saptamana trecuta doi dintre candidatii AUR de la Bucuresti au demisionat din partid,…

11 minute ago

Manifestantii impotriva „legii rusesti” din Georgia, reprimati violent – politia a folosit impotriva lor gloante de cauciuc si gaze lacrimogene – VIDEO

Politia georgiana a folosit forta marti impotriva manifestantilor de la Tbilisi, unde mii de persoane…

57 de minute ago

Al doilea inculpat in cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu a fost adus in tara

Al doilea inculpat in cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu Adrian Kreiner a fost…

O oră ago

Amenintat cu un mandat de arestare pentru crime de razboi, premierul Netanyahu acuza Curtea Penala Internationala ca „neaga dreptul Israelului la autoaparare”

Premierul Benjamin Netanyahu a acuzat marti Curtea Penala Internationala (CPI) de la Haga ca incearca…

O oră ago