Categories: externe

Prima tara din UE care anunta redeschiderea restaurantelor si cafenelelor: „Ne indreptam mai repede ca oricare alta tara spre noua normalitate”

Austria va relaxa si mai mult restrictiile impuse pentru combaterea epidemiei de coronavirus incepand cu 15 mai, cand se vor redeschide restaurantele, cafenelele si bisericile, a anuntat marti cancelarul Sebastian Kurz, citat de Reuters.

Austria a fost printre primele tari care a inchis, in urma cu peste o luna, restaurantele, teatrele, barurile, magazinele neesentiale si alte potentiale locuri in care se puteau aduna grupuri mai mari de oameni.

Austria a fost de asemenea printre primele state care au relaxat conditiile de carantina, permitand redeschiderea magazinelor sub 400 de metri patrati in urma cu o saptamana. Centrele comerciale mai mari si frizeriile urmeaza sa se deschida incepand cu 1 mai.

„Ne indreptam mai repede ca oricare alta tara spre noua normalitate”, a spus Kurz, intr-o conferinta de presa, adaugand ca „afacerile gastronomice”, un termen care include barurile, se vor redeschide din 15 mai, urmand a se inchide la ora 11 p.m. Tot atunci se vor putea relua slujbele religioase.

Magazinele care se vor redeschide vor trebui sa asigure limitarea numarului de clienti, care vor trebui sa poarte masca de protectie.

Potrivit lui Kurz, purtatul acestei masti va face parte din „noua normalitate”. Mastile sunt deja obligatorii in transportul in comun.

De asemenea, scolile secundare isi vor redeschide portile pentru elevii din ultimul an in prima parte a lunii mai. Pentru restul elevilor va urma o redeschidere etapizata, incepand cu 15 mai.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

10 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

10 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

13 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

10 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

10 ore ago