Categories: politica

PSD face o mare greseala. Un fost ministru tehnocrat critica numirea Vioricai Dancila ca premier

Sociologul Vasile Dincu a declarat, marti, ca PSD face o mare greseala prin faptul ca isi alege oamenii pe care ii propune in functiile de ministri pe baza unei logici geografice, ceea ce influenteaza declansarea crizelor guvernamentale, informeaza Agerpres.

„O mare greseala pe care o face PSD acum, si nu va iesi din ea, este aceea ca a considerat ca in Guvern poate sa fie oricine care a castigat alegerile intr-o unitate administrativ-teritoriala, oricat de mica. Cred ca trebuie sa se treaca la urmatoarea logica. Guvernul trebuie format din specialisti. Parlamentul reprezinta, in mod direct, sa zicem, fiecare unitate teritoriala. Daca se va ajunge la aceasta batalie geografica, in care se pun oameni numai din aceeasi arie geografica, vor avea mult mai des asemenea tipuri de crize”, a declarat Vasile Dincu, la un post de radio.

El a adaugat ca desi in linii mari pare ca obiectivele guvernarii au fost atinse de cabinetul lui Mihai Tudose, totusi anumite probleme au ramas fara raspuns.

„Dincolo de faptul ca am avut cifre importante, eu cred ca sunt si alte lucruri care trebuie facute in viitor: problema Centenarului a ramas destul de in aer si este o cerere sociala importanta, de asemenea, sunt chestiuni legate de descentralizare, de reforma statului, care nu au fost facute in acest an, cu toate ca la prima vedere vedem ca programul de guvernare a fost realizat pentru ca avem cifre macroeconomice bune. Cred ca este loc de mai mult dinamism in acest regim al planificarii si aici se vor schimba probabil oameni, dar probabil vor fi tot din interior”, a mai spus Vasile Dincu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

7 ore ago

O unitate de veterani ucraineni, de peste 60 de ani, in lupta cu rusii. „Lupii Stepei” nu primesc nici munitie si nici salarii din partea armatei

Unitatea de artilerie mobila a lui Oleksandr Taran nu face parte din trupele armatei  ucrainene,…

7 ore ago

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare,…

8 ore ago

Piedone il ia peste picior pe „prietenul” Ciolacu: „Salivezi ca pisica la sunca, vad c-ai mai albit in ultima luna! Stresat? Esti bine?”

Candidatul PUSL la Primaria Capitalei Cristian Popescu Piedone i-a transmis duminica lui Marcel Ciolacu ca…

6 ore ago

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

16 ore ago