Categories: actualitateexterne

Putin se incrunta iar la Turcia: „Sper sa nu ajungem la conflict militar de AMPLOARE”

Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat intr-un interviu publicat marti ca tara sa va opune rezistenta daca Turcia ii ameninta securitatea nationala, dar a apreciat ca, daca turcii ataca Rusia, nu este nevoie ca NATO sa se implice, relateaza agentia DPA in pagina online, citata de Mediafax.

Rusia va opune rezistenta daca Turcia, stat membru NATO, ii ameninta securitatea nationala, a declarat Putin intr-un interviu pentru tabloidul german Bild, referindu-se la doborarea unui bombardier rus de catre aviatia turca la frontiera cu Siria, in noiembrie.

„Sper ca astfel de evenimente sa nu se transforme in conflicte militare de amploare. Dar daca interesele si securitatea Rusiei sunt amenintate, Rusia va opune rezistenta. Toata lumea trebuie sa stie asta”, a subliniat presedintele rus.

El a adaugat ca, daca Turcia ataca Rusia, nu este nevoie ca NATO sa se implice.

„Turcia face parte din NATO, dar nu a fost atacata. Prin urmare, NATO nu este nevoita sa protejeze Turcia, iar problemele noastre cu Turcia nu au nicio legatura cu apartenenta acestei tari la NATO”, a subliniat Putin.

„Conducerea turca ar face bine sa-si ceara scuze pentru doborarea avionului, care reprezinta clar o crima de razboi, in loc sa sune la sediul NATO”, a conchis liderul rus.

Armata turca a doborat, pe 24 noiembrie, un bombardier rus Suhoi Su-24, la frontiera dintre Siria si Turcia. Ankara sustine ca avionul militar rus intrase cateva secunde in spatiul aerian turc, desi nu exista dovezi in acest sens. Moscova a explicat ca avionul nu a intrat deloc in spatiul aerian turc, iar presedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat ca incidentul va avea „consecinte grave”. Cei doi piloti ai avionului s-au catapultat, unul fiind impuscat mortal de insurgenti sirieni de etnie turca, iar celalalt fiind salvat intr-o operatiune speciala ruso-siriana.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Noi proteste, cu mii de israelieni, pentru intoarcerea ostaticilor, la Tel Aviv. „Trebuie sa ii aducem inapoi. Trebuie sa schimbam acest guvern”

Un nou protest, sambata seara, cu mii de israelieni care i-au cderut premierului Benjamin Netanyahu…

6 minute ago

Avion rusesc, SU-25, doborat de ucraineni, in Donetsk. „Sa fim foarte concentrati in aceste zile”, spune Volodimir Zelenski

Fortele ucrainene au doborat un avion rusesc Su-25 in regiunea Donetk, din estul Ucrainei, a…

24 de minute ago

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

10 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

10 ore ago

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

12 ore ago

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne au ocupat campusurile pentru a protesta fata de razboiul din Gaza

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne din Elvetia au…

13 ore ago