externe

„Razboiul tacut” intre China si SUA se intensifica: dupa ce americanii au anuntat ca vor interzice Tik Tok, guvernul chinez a ordonat eliminarea WhatsApp si Threads din magazinul de aplicatii

WhatsApp si Threads, doua dintre platformele sociale detinute de Meta, nu mai sunt disponibile in mod oficial pentru utilizatorii de iPhone din China, dupa ce autoritatile de la Beijing au obligat Apple sa le scoata din App Store, invocand motive de securitate nationala.
„Administratia Spatiului Cibernetic din China a ordonat eliminarea acestor aplicatii din App Store pe baza preocuparilor de securitate nationala” a anuntat Apple, care a mai precizat ca este obligata sa se supuna, chiar daca nu este de acord cu decizia, potrivit Reuters.
Cele doua aplicatii Meta dispar doar din versiunea chineza a magazinului de aplicatii pentru iPhone, fiind neafectate in restul lumii. Platformele sociale straine erau deja in mare parte inaccesibile din China, unde utilizatorii erau nevoiti sa foloseasca VPN-uri pentru a trece de firewall-ul impus de guvernul chinez.
Reamintim ca blocarea WhatsApp si Threads in China vine in contextul in care Statele Unite au anuntat ca se pregatesc sa interzica total aplicatia chineza TikTok.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

11 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

11 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

12 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

12 ore ago