politica

Referendum justitie. Dacian Ciolos se intalneste cu Klaus Iohannis: „Sa fie foarte clar ca justitia trebuie sa ii apere pe oamenii cinstiti”

Fostul premier Dacian Ciolos, presedintele PLUS, a declarat duminica, la Satu Mare, ca urmeaza sa se intalneasca cu presedintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre un referendum pe tema Justitiei, el fiind de parere ca oamenii care au fost condamnati nu pot sa ocupe functii publice.

„Urmeaza sa discutam saptamana viitoare inclusiv cu domnul presedinte ca sa vedem care sunt intentiile si care e, din punct de vedere juridic, constitutional, formula cea mai buna. Stiti ca noi am sustinut un proiect de modificare a Constitutiei prin care sa se stabileasca faptul ca cei care au fost condamnati penal, pana n-au trecut de perioada aceea de recuperare, nu pot sa ocupe functii publice. Cred ca despre asta e vorba, in primul rand, sa fie foarte clar, romanii sa poata sa isi exprime in mod foarte clar ca statul roman trebuie sa fie condus de oameni cinstiti in primul rand, de oameni onesti”, a afirmat Ciolos, citat de Agerpres.

El a aratat ca subiectul unui referendum ar fi faptul ca Justitia trebuie sa ii apere pe oamenii cinstiti.

„Nu vorbim despre altceva, nu discutam de ce fel de viziune de dezvoltare economica sau sociala am avea, dar pur si simplu daca resursele statului ar fi administrate de oameni onesti care nu sunt pusi acolo sa fure si oameni care sunt pusi pe anumite posturi sa ia decizii in folosul cetateanului, pentru ca stiu despre ce vorbesc si imi cunosc meseria. Cred ca despre asta ar fi vorba, sa fie foarte clar ca justitia trebuie sa ii apere pe oamenii cinstiti. E un lucru firesc asta intr-o tara normala, dar la noi se pare ca nu e firesc, trebuie un referendum”, a spus Ciolos.

Dacian Ciolos, alaturi de alti candidati ai Aliantei USR- PLUS, au participat duminica la o actiune de strangere de semnaturi in centrul municipiului Satu Mare.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

2 ore ago

O unitate de veterani ucraineni, de peste 60 de ani, in lupta cu rusii. „Lupii Stepei” nu primesc nici munitie si nici salarii din partea armatei

Unitatea de artilerie mobila a lui Oleksandr Taran nu face parte din trupele armatei  ucrainene,…

2 ore ago

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare,…

4 ore ago

Piedone il ia peste picior pe „prietenul” Ciolacu: „Salivezi ca pisica la sunca, vad c-ai mai albit in ultima luna! Stresat? Esti bine?”

Candidatul PUSL la Primaria Capitalei Cristian Popescu Piedone i-a transmis duminica lui Marcel Ciolacu ca…

2 ore ago

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

11 ore ago