externe

Si regele Belgiei vine la Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu. Vineri, intalnire cu Iohannis

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, il va primi vineri, 17 iunie 2022, pe Majestatea Sa Philippe, Regele Belgienilor la Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu din judetul Constanta, anunta Administratia Prezidentiala.

Pe langa convorbirile oficiale, cei doi sefi de stat se vor intalni cu militarii romani, belgieni si din celelalte tari aliate, desfasurati pe teritoriul Romaniei in cadrul efortului aliat de intarire a posturii de descurajare si aparare pe Flancul Estic, avand in vedere inrautatirea situatiei de securitate din cauza agresiunii ilegale ruse impotriva Ucrainei.

Vizita Majestatii Sale Philippe, Regele Belgienilor se desfasoara pe fondul unui dialog bilateral consolidat la nivel inalt si al cooperarii stranse romano-belgiene in domeniul apararii, mai ales in contextul participarii Regatului Belgiei cu un contingent la Grupul de lupta NATO din Romania, precizeaza Administratia Prezidentiala.

Presedintele Romaniei si Regele Belgienilor vor avea un schimb de opinii privind temele prioritare ale agendei bilaterale si modalitatile de aprofundare a cooperarii in plan european si international.

Va fi acordata o atentie deosebita crizei din Ucraina si impactului sau multidimensional. In contextul crizei umanitare provocate de agresiunea armata a Federatiei Ruse, se va discuta si despre masurile de asistenta pentru Ucraina si sprijinirea refugiatilor ucraineni, inclusiv prin hub-ul umanitar de la Suceava.

Cei doi sefi de stat vor aborda si intarirea sprijinului pentru Republica Moldova, in conditiile in care aceasta se confrunta cu provocari multiple generate de efectele agresiunii ruse impotriva Ucrainei, inclusiv gazduirea unui numar foarte mare de refugiati.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Serviciul de Securitate al Ucrainei a capturat o retea de agenti FSB care se pregateau sa-l asasineze pe presedintele Zelenski – VIDEO

Serviciul de Securitate al Ucrainei a anuntat ca ar fi demascat o retea de agenti…

18 minute ago

Steven Seagal s-a dus la investirea lui Putin, mesaj delirant: „Este cel mai mare lider mondial. Viitorul va fi cel mai bun cu el” – Video

Actorul american Steven Seagal si-a facut aparitia in Rusia, la Moscova, cu ocazia celei de-a…

O oră ago

Datoriile Romaniei au ajuns la un nivel fara precedent in mandatul „specialistilor” lui Ciolacu: 52,5% din Produsul Intern Brut (PIB)

Nivel record al datoriei publice a Romaniei. Aceasta a ajuns la 841,292 miliarde lei in…

2 ore ago