politica

Sluga la doi stapani. Tudorel Toader, pus de Dragnea sa atace la CCR refuzul lui Iohannis

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca in aceasta saptamana va redacta un proiect de sesizare la Curtea Constitutionala pentru un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si presedintele Romaniei dupa refuzul acestuia din urma de a revoca si numi ministrii propusi la remaniere. El a spus ca va prezenta lunea viitoare acest proiect de sesizare si ca daca se va decide sesizarea CCR, aceasta va fi semnata de premierul Viorica Dancila.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a mers luni la sedinta Biroului Permanent al PSD, iar la plecare a spus ca una dintre teme a fost posibila sesizare a Curtii Constitutionale legata de sesizarea Curtii Constitutionale privind un conflict juridic intre Guvern si presedinte, generat de refuzul sefului statului de revocare a celor doi ministri propusi la remaniere, Lucian Sova si Paul Stanescu, si numirea inlocuitorilor acestora – Lia Olguta Vasilescu si Ilan Laufer.

Toader a afirmat ca pana luni va redacta un proiect de posibila sesizare a CCR privind un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si presedinte.

El a precizat ca va prezenta acest proiect lunea viitoare, iar apoi „cei care au competentele de a decide vor decide daca vor sesiza sau nu CCR cu astfel de conflict”.

„Posibila sesizare va veni, daca va fi cazul, de la Guvrn, parte a conflictului si sub semnatura doamnei prim-ministru”, a adaugat ministrul Justitiei.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ploile catastrofale din sudul Braziliei au provocat aproape 40 de morti – alte aproximativ 70 de persoane sunt date disparute

Ploile torentiale care afecteaza cel mai sudic stat brazilian Rio Grande do Sul au ucis…

49 de secunde ago

Parlamentarii francezi spun „nu” englezei la Jocurile Olimpice de la Paris

Dupa ce s-au luptat mult timp cu folosirea limbii engleze in publicitate, muzica si film,…

10 minute ago

Xi Jinping, in Europa, dupa cinci ani. Presedintele chinez va vizita Franta, Serbia si Ungaria

Presedintele chinez Xi Jinping este asteptat saptamana viitoare in Europa pentru prima data in ultimii…

18 minute ago

O fosta consiliera a lui Trump a izbucnit in plans in fata instantei, dupa ce a recunoscut ca acesta a gestionat campania de musamalizare a aventurilor sale sexuale

Fosta consiliera de la Casa Alba, Hope Hicks, s-a emotionat puternic spre finalul marturiei sale,…

29 de minute ago

19 personalitati au primit de la presdintele Biden Medalia Libertatii, una dintre cele mai inalte distinctii civile din SUA

Presedintele SUA, Joe Biden, a acordat, vineri, Medalia Libertatii unui numar de 19 persoane, inclusiv…

51 de minute ago