politica

Surse, decizia pucistilor din PSD: Fifor si Teodorovici sunt dati afara de la varful partidului. De Dancila nu pot sa scape acum

Peste 25 dintre cei mai influenti lideri de filiale PSD au decisi, vineri, in biroul lui Marcel Ciolacu de la Camera Deputatilor sa produca schimbari majore la varful PSD ca urmare a caderii Guvernului Dancila.

Astfel, secretarul general Mihai Fifor si presedintele executiv Eugen Teodorovici ar urma sa fie demisi din fruntea partidului in cadrul CEX-ului din aceasta seara.

De asemenea, s-a decis si dizolvarea Biroului Permanent National si formarea unui comitet interimar de conducere a partidului pana la viitorul Congres, echipa formata din reprezentanti ai primelor 6 organizatii judetene ca rezultate la alegeri, plus un reprezentant din Bucuresti.

Pucistii au cautat solutii sa scape si de Dancila insa nu a fost identificata nicio cale. Marian Oprisan, pana mai ieri un sustinator al lui Dancila, a devenit unul dintre cei mai vehementi critici. „Daca dai cautare ‘proasta Romaniei’ pe Google apare Viorica Dancila”, a spus Oprisan, conform Digi24.

Claudiu Manda a fost si el extrem de vehement, intreband „cine plateste lansarea Vioricai Dancila de sambata”. „Noi nu stim cine plateste banii”, a spus Manda. Peste 10.000 de pesedisti vor veni sambata la Romexpo la un eveniment de lansare a candidaturii lui Dancila la Presedintie.

„Trebuie sa le dam acum bani pentru primari, sa le dam sperante”, a spus si Lia Olguta Vasilescu.

In final, pesedistii au ajuns la concluzia ca nu prea au ce face, avand in vedere ca Dancila a fost numita presedinte de congres si ca numele ei nu mai poate fi sters din dreptul PSD de pe buletinele de vot. Gabriela Firea i-a indemnat sa lase lucrurile asa, pentru ca altfel se va ajunge la o lupta fratricida pentru putere si PSD va scadea si mai jos de 20%.

„Un Iohannis nu vrem, Barna nu vrem. Mergem cu psihopatul de Cumpanasu? Sa nu facem o miscare si sa pierdem si ce avem acum, in jur de 20 la suta. Cred ca ne dam singuri o lovitura din interior. O sa inceapa lupta intre noi”, a mai spus Firea, legat de posibilitatea debarcarii Vioricai Dancila.

La intalnire au participat 25 de lideri de fialiale PSD si sefi de Consilii Judetene. Printre acestia s-au aflat nume cu greutate, precum Olguta Vasilescu, Claudiu Manda, Dan Nica, Marian Oprisan, Ionel Arsene, Ion Rotaru, Gabriela Firea.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

7 ore ago

O unitate de veterani ucraineni, de peste 60 de ani, in lupta cu rusii. „Lupii Stepei” nu primesc nici munitie si nici salarii din partea armatei

Unitatea de artilerie mobila a lui Oleksandr Taran nu face parte din trupele armatei  ucrainene,…

7 ore ago

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare,…

8 ore ago

Piedone il ia peste picior pe „prietenul” Ciolacu: „Salivezi ca pisica la sunca, vad c-ai mai albit in ultima luna! Stresat? Esti bine?”

Candidatul PUSL la Primaria Capitalei Cristian Popescu Piedone i-a transmis duminica lui Marcel Ciolacu ca…

7 ore ago

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

16 ore ago