externe

Ucraina, anunt care va infuria Rusia: nu va elimina din Constitutie obiectivul aderarii la NATO

Ucraina nu doreste sa elimine din Constitutie obiectivul privind aderarea la Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), informeaza luni dpa, citata de Agerpres.

„Amendamentele la Constitutie nu sunt un scop in sine si nu vor deveni unul”, a declarat presedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk pentru editia online a cotidianului Ukrainskaia Pravda, intr-un interviu publicat luni. Ceea ce este ancorat in Constitutie cu privire la alianta militara NATO si la Uniunea Europeana constituie „perspectiva Ucrainei asupra viitorului sau”, a subliniat el.

Unul dintre principalele obiective ale agresiunii ruse asupra Ucrainei este de a impiedica tara vecina sa adere la NATO si de a obtine un statut neutru pentru ea.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a declarat dispus sa discute despre un statut neutru pentru tara sa si despre garantii de securitate din partea altor tari. Insa pana acum nu au existat rezultate tangibile in negocierile dintre Ucraina si Rusia.

Rusia cere, de asemenea, ca Ucraina sa renunte oficial la Peninsula Crimeea de la Marea Neagra si la regiunile estice Donetk si Lugansk. Insa oficiali rusi au formulat in ultimul timp revendicari asupra intregii zone de sud a Ucrainei, inclusiv a orasului-port Odesa.

Ruslan Stefanciuk a subliniat in interviu ca integritatea teritoriala a Ucrainei constituie „o linie rosie”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Dezastru istoric”. Zeci de morti si sute de disparuti din cauza inundatiilor din Brazilia

Potrivit CNN, cel putin 57 de oameni au murit si alti 373 sunt dati disparuti…

47 de minute ago

In timp ce Putin era la slujba de Inviere, rusii bombardau Harkovul. 23 din cele 24 de drone au fost doborate de ucraineni

Slujba Invierii a venit in Ucraina, in al treilea an de razboi, sub amenintarea dronelor…

2 ore ago

Noi proteste, cu mii de israelieni, pentru intoarcerea ostaticilor, la Tel Aviv. „Trebuie sa ii aducem inapoi. Trebuie sa schimbam acest guvern”

Un nou protest, sambata seara, cu mii de israelieni care i-au cderut premierului Benjamin Netanyahu…

4 ore ago

Avion rusesc, SU-25, doborat de ucraineni, in Donetsk. „Sa fim foarte concentrati in aceste zile”, spune Volodimir Zelenski

Fortele ucrainene au doborat un avion rusesc Su-25 in regiunea Donetk, din estul Ucrainei, a…

4 ore ago

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

13 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

13 ore ago