Categories: news

Udrea n-are nicio sansa sa SCAPE din arest. DNA ii deschide un nou DOSAR

Procurorii DNA au dispus deschiderea unui nou dosar pe numele Elenei Udrea, pentru spalare de bani si folosirea influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, acesta fiind disjuns din dosarul „Gala Bute”.

Disjungerea cauzei a fost anuntata marti, cand Udrea a fost trimisa in judecata in dosarul „Gala Bute”. Imediat, echipa Elenei Udrea a cerut ca aceasta sa fie eliberata.

„Dosarul ‘Gala Bute’ a fost trimis in instanta. Nu mai exista niciun motiv ca Elena Udrea sa ramana in arest!!!

La ultima cerere de prelungire a arestarii preventive, procurorii au solicitat inca 30 de zile invocand nevoia de a mai administra unele probe, de a face o expertiza si de a mai audia cativa martori. Odata cu trimiterea in instanta a dosarului, faza de urmarire penala s-a incheiat si arestul preventiv nu mai este necesar, pentru ca, evident, Elena Udrea nu mai poate influenta ancheta penala sau probele deja adunate de procurori”, este scris pe pagina de Facebook a Elenei Udrea.

Fostul ministru Elena Udrea, aflata in arest din 25 februarie, a fost trimisa in judecata, marti, de procurorii anticoruptie, in dosarul „Gala Bute”, fiind acuzata de mai multe infractiuni de coruptie comise in perioada 2010 – 2012, privind administrarea fondurilor publice de catre Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Astfel, Elena Udrea este acuzata de trei infractiuni de luare de mita, precum si de abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene, arata DNA intr-un comunicat de presa transmis marti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Florin Citu stie ceva: „Ciolacu, daca nu te tine sefu’ de mana, esti praf”. Premierul PSD a dat vina pe fosta guvernare pentru datoria publica uriasa a Romaniei

Premierul Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a sustinut, miercuri, intr-o conferinta de presa la Buzau, ca…

10 minute ago

Seful contraspionajului polonez: „Moscova este pregatita sa invadeze parti din Estonia si Suedia pentru a testa reactia Occidentului”

Vladimir Putin este pregatit sa lanseze o invazie asupora unor tari NATO si sa anexeze…

2 ore ago

„Zoo-diplomatie”. Moscova ii trimite pitoni si papagali lui Kim Jong Un

Rusia urmeaza sa trimita Coreei de Nord vulturi, pitoni, papagali si lilieci, intr-o potentiala forma…

18 minute ago

Ciolacu: „Nicusor Dan n-are nicio realizare, are 25 de barcute pe Herastrau. Buzaul este un model de performanta in administratie”

Premierul PSD Marcel Ciolacu l-a atacat din nou, miercuri, pe Nicusor Dan, sustinand ca primarul…

O oră ago

Vremea saboteaza parada de 9 Mai de la Moscova. A nins, sunt cele mai scazute temperaturi din ultimii 25 de ani

O ninsoare neobisnuita pentru aceasta perioada a anului a avut loc miercuri la Moscova, care…

O oră ago