politica

Un deputat liberal anunta ca sfarsitul anului ar putea aduce o catastrofa economica. Cat de mult ar putea creste preturile?

Romanii au cheltuit prea mult anul trecut, cu speranta ca le vor creste substantial veniturile, dar rezultatul a fost doar o crestere economica bazata pe consum, care a sfarsit intr-o rata a inflatiei prea mare, anunta Digi24.ro care rezuma o declaratie a deputatului PNL, Florin Citu.

Dovada sta puterea de cumparare din luna ianuarie, cea mica din ultimii ani. Iar pana in decembrie exista riscul ca inflatia sa explodeze la 12%, potrivit previziunilor facute de deputatul liberal Florin Citu.

„O explica si Comisia Europeana, si Banca Nationala si INS. Din aceasta crestere economica de 7%, 6,6 din acel 7 reprezinta consum si 1,8 aproape il reprezinta investitii. Astea sunt cifrele pe care le da INS. De ce a crescut consumul? Aici putem sa discutam mai mult. Din primele cifre, consumul a crescut, si de aceea va fi greu sa vedem acelasi lucru in viitor, pe baza unor promisiuni. Oamenii au consumat crezand mesajul ca veniturile vor creste. Chiar in aceste zile lucrez la o analiza asupra economiei si va pot spune una dintre concluzii. E adevarat ca in prima parte a lui 2017 puterea de cumparare a crescut, dar se vede foarte bine cum, in timpul anului, puterea de cumparare incepe sa scada. Si ajungem in ianuarie 2018 cu o putere de cumparare cea mai mica la nivelul ultimilor 3-4 ani. Daca aceasta dinamica continua, la sfarsitul anului o sa vorbim de o rata a inflatiei de 12%, ceea ce ar fi catastrofal”, a spus Florin Citu, deputat PNL.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Marian Pavel

Share
Published by
Marian Pavel

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

3 ore ago

Constanta: Jandarm lovit cu pumnul in fata de un minor de 16 ani. Minorul a fost arestat preventiv

Un minor in varsta de 16 ani a fost arestat preventiv pentru ultraj, fiind acuzat…

2 ore ago

Skynex, ucigasul german de drone, a ajuns in Ucraina: „Trage 1.000 de gloante pe minut, acestea explodeaza inainte de a atinge tinta” – Video

Ucraina tocmai a primit al doilea sistem de aparare antiaeriana Skynex din partea Germaniei, ca…

6 ore ago

Dan Voiculescu a trimis sapte galeti de mici in redactia Antena 3. Pe post se difuza „cum sa mananci corect micii, fara sa-ti afectezi digestia”

Cu ocazia zilei de 1 Mai, fondatorul trustului Intact a trimis in redactia postului Antena…

3 ore ago

Violente ale politiei la Tbilisi, un europarlamentar cere retragerea statutului Georgiei de candidat la aderarea la UE

Dupa folosirea violentei de catre fortele de securitate din Tbilisi la un miting impotriva legii…

3 ore ago