Categories: news

Un membru al Guvernului anunta ca „tuta absoluta” face ravagii

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Daniel Botanoiu a anuntat miercuri, la Buzau, ca daunatorul tuta absoluta, care afecteaza culturile de legume, isi face simtita prezenta in trei judete si le-a cerut legumicultorilor sa aplice procedura curativa de combatere, pentru ca altfel exista riscul ca acest daunator sau bolile respective sa se extinda peste tot, in toate culturile.

„In 2012, acest daunator a aparut in Romania adus prin acele importuri de tomate din America Latina sau cu ambalajele aduse din America Latina. Sunt trei judete unde daunatorul isi face simtita prezenta si anume Buzau, Galati si Ialomita”, a declarat secretarul de stat, la finalul sedintei Comisiei pentru agricultura desfasurata miercuri la Buzau.

Cu acest prilej, Daniel Botanoiu le-a indicat producatorilor masurile specifice pentru combaterea daunatorului.

„Trebuie sa fim foarte atenti, exista masurile de preventie care se aplica, de asemenea exista masurile de combatere cu eficienta respectiva, pentru ca nu au eficienta suta la suta si, sigur, cel mai bine este sa avem masurile curative si procedura curativa foarte bine pusa la punct. Am indicat producatorilor astazi ca in momentul aparitiei daunatorului toate acele plante sa fie introduse in sac de plastic, legat la gura, dus in locurile indicate de catre specialistii de la Fitosanitar, pentru ca altfel riscam sa intindem acest daunator sau bolile respective peste tot, in toate culturile”, a mai declarat sursa citata, scrie Agerpres.

Secretarul de stat sustine ca pentru combaterea acestui daunator „trebuie sa lucreze nu numai specialistii din Fitosanitar, dar si producatorii”.

Tuta absoluta este o molie minuscula care ataca legumele cultivate in spatiile protejate si le compromite in totalitate.

AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Pumnii mei minte nu are”. Scandalul facut de Daniel Ghita (PSD) in timpul discursului lui Florin Citu – Video

Deputatul PSD Daniel Ghita a facut din nou scandal, joi, in timpul discursului din Parlament…

2 ore ago

Crime sinistre la Onesti. Doi muncitori au fost ucisi pentru ca renovau un apartament

Doi muncitori care lucrau la renovarea unui apartament din Onesti (Bacau) au fost omorati de…

2 ore ago

Sosoaca, noi minciuni grosolane in Parlament: „Opriti odata starea de alerta, cum a facut Cehia!”. In realitate, Cehia a inasprit restrictiile

Senatoarea Diana Sosoaca a continuat sa dezinformeze in legatura cu pandemia si luni, in timpul…

4 ore ago

De ce se teme PSD sa o ia pe Sosoaca. CTP: „Daca ii dai un deget, iti inghite bratul pana la umar si capul”

Cristian Tudor Popescu a declarat, luni, ca senatoarea Diana Sosoaca ar fi foarte buna pentru…

3 ore ago