Categories: news

Ungaria trece la actiune, trimite ARMATA la granite: „Vor veni zeci de MILIOANE de imigranti”

Premierul ungar, Viktor Orban, a afirmat sambata ca Ungaria va desfasura forte de politie de-a lungul frontierei sale sudice dupa 15 septembrie, pentru a stavili afluxul de imigranti, si va trimite si armata daca parlamentul aproba o propunere guvernamentala, relateaza agentia Reuters.

”Vor veni mari schimbari dupa 15 septembrie si vom pune granitele sub control pas cu pas”, a declarat Orban intr-o conferinta de presa. ”Vom trimite politia, apoi, daca vom obtine aprobarea parlamentului, vom desfasura armata”, a adaugat premierul ungar.

”Nu sunt 150.000 (de imigranti sositi) pe care unii vor sa-i imparta pe cote, nu sunt 500.000, numar pe care l-am auzit la Bruxelles, ci milioane, apoi zeci de milioane, deoarece afluxul de imigranti este fara sfarsit”, a afirmat Orban, citat de Agerpres.

Citeste si: Al Jazeera: „Numarul refugiatilor din Siria va ajunge la 5 MILIOANE la sfarsitul acestui an”

Seful politiei ungare, Karoly Papp, a declarat sambata ca Ungaria nu va mai inchiria autobuze pentru a transfera imigranti la frontiera cu Austria, subliniind ca transportarea a mii de imigranti ce a avut loc in noaptea de vineri spre sambata a fost ”o initiativa unica”, relateaza AFP.

”Punerea la dispozitie de autobuze catre Austria a fost o initiativa unica si nu vor mai exista vehicule pentru a-i transporta pe refugiatii care merg pe sosea” spre Viena, a declarat Papp intr-o conferinta de presa.

In cursul noptii de vineri spre sambata, mii de imigranti au fost transportati la frontiera cu Austria. La inceputul dupa-amiezii, circa 6.500 de imigranti intrasera deja in Austria.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

3 ore ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

9 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

9 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

7 ore ago