externe

Viktor Orban anunta principalele obiective ale Ungariei pentru 2023: „Suveranitate si ramanerea in afara razboiului din Ucraina”

Suveranitate, libertate, ocupare deplina a locurilor de munca si asistenta pentru familii vor fi principalele obiective la care Ungaria nu va renunta in 2023 chiar si in conditii greu predictibile, a declarat miercuri premierul ungar Viktor Orban intr-o conferinta de presa, transmite MTI, citata de Agerpres.

Potrivit lui Orban, ramanerea tarii sale in afara razboiului din Ucraina va continua sa aiba o importanta deosebita pentru Budapesta.

O alta prioritate a guvernului ungar va fi asigurarea cresterii economice a tarii simultan cu reducerea inflatiei sub 10% pana la finalul lui 2023.

Viktor Orban s-a referit la alegerile desfasurate in luna aprilie, spunand ca ”trei miliarde de dolari s-au confruntat cu trei milioane de alegatori”, iar cei ”din urma au castigat”.

El a denuntat ceea ce a numit ”interferenta straina” si ”stanga finantata cu dolari”. ”Nu cred ca asta se va schimba in curand”, a subliniat seful executivului de la Budapesta.

In opinia sa, votul din aprilie a fost o ”adevarata lupta pentru libertate”, in care Ungaria a trebuit sa-si ”apere independenta si suveranitatea” intrucat ”actori internationali au participat la vot cu o forta fara precedent”.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: viktor orban

Recent Posts

Regele Charles isi reia indatoririle publice din 30 aprilie. Presa tabloida dadea ca „disperata” situatia privind sanatatea monarhului

Regele Charles al Marii Britanii isi va relua indatoririle publice pe 30 aprilie, dupa aproape…

O oră ago

Presshub: Centrala nucleara de la Cernobil: 38 de ani de la accident si 2 ani de la deocupare

Acum treizeci si opt de ani a avut loc un accident la centrala nucleara de…

15 minute ago