externe

Zelenski anunta evacuarea obligatorie a Donetkului: „Noi nu suntem Rusia. De aceea, fiecare viata este importanta pentru noi”

Autoritatile din Ucraina au emis o decizie privind evacuarea obligatorie a populatiei din regiunea Donetk, iar presedintele Volodimir Zelenski face apel la populatie sa plece, mai ales familiile cu copii. ”Noi nu suntem Rusia. De aceea, fiecare viata este importanta pentru noi”, a transmis presedintele.

Zelenski afirma, in ultimul mesaj postat pe retelele de socializare, ca sunt sute de mii de oameni, cu zeci de mii de copii, in zonele in care se duc cele mai aprige lupte.

”Multi dintre oameni refuza sa plece… Dar chiar trebuie sa se faca acest lucru (…) Cu cat se va face mai repede, cu cat mai multi oameni parasesc acum regiunea Donetk, cu atat mai putini oameni vor avea timp armata rusa sa ucida. Prin urmare, daca aveti ocazia, va rog sa vorbiti cu cei care inca mai raman in zonele de lupta din Donbas. Va rugam sa-i convingeti ca este necesar sa plece, mai ales daca sunt familii cu copii. Daca aveti posibilitatea de a ajuta persoanele stramutate, faceti-o”, a transmis presedintele ucrainean, citat de news.ro.

Acesta a precizat ca exista o decizie guvernamentala privind evacuarea obligatorie din regiunea Donetk.

”Totul este in curs de organizare. Sprijin total, asistenta totala – atat logistica, cat si plati. Avem nevoie doar de o decizie din partea oamenilor insisi, care inca nu au luat-o pentru ei insisi. Mergeti, noi va vom ajuta. Noi nu suntem Rusia. De aceea, fiecare viata este importanta pentru noi. Si vom folosi toate oportunitatile disponibile pentru a salva cat mai multe vieti si pentru a limita cat mai mult posibil teroarea rusa”, a mai transmis presedintele.

Anterior, vicepremierul – ministru pentru Reintegrarea teritoriilor ocupate temporar, Iryna Vereshchuk, a transmis ca autoritatile ucrainene depun eforturi pentru a se asigura ca toti cetatenii evacuati din regiunea Donetk primesc locuinte si protectie sociala.

„In regiunea Donetk sunt 200.000-220.000 de ucraineni, inclusiv 52.000 de copii. Si este responsabilitatea statului si a fiecarui cetatean adult sa asigure protectia vietii lor”, a declarat Vereshchuk.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Strategia lui Nicusor Dan: „Principalul contracandidat este Piedone”. Ignorati, PSD-istii il ataca cu Rusia

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat luni ca in acest moment, principalul contracandidat al sau…

3 minute ago

Spania: Premierul socialist Pedro Sanchez, care amenintase cu demisia, anunta ca ramane in fruntea guvernului. Sotia sa este suspectata de coruptie

Pedro Sanchez, care a anuntat miercurea trecuta ca este gata sa demisioneze dupa anuntul privind…

O oră ago

Japonia s-a apucat sa faca curatanie si in spatiu, pe orbita Pamantului. Incepe eliminarea primului mare gunoi spatial, o racheta H-2A in deriva

Misiunea ADRAS-J (Active Debris Removal by Astroscale-Japan) a companiei Astroscale a reusit sa se apropie…

10 minute ago

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

4 ore ago

Trei romani, arestati in Franta dupa ce au furat bronz in valoare de 175.000 de euro din zeci de cimitire. Metalul il vindeau apoi in Germania

Trei cetateni romani au fost arestati in Franta, fiind acuzati ca au jefuit zeci de…

2 ore ago