politica

Carmen Dan a refuzat sa spuna daca a discutat cu Dancila in ziua protestului. Dar cu Dragnea?

Ministrul de Interne, Carmen Dan, nu a dorit, marti, sa raspunda la intrebarile presei si ale parlamentarilor cu privire la o eventuala discutie, pe 10 august, in ziua protestelor violente din Piata Victoriei, cu prim-ministrul Viorica Dancila care se afla in concediu, transmite agentia Mediafax.

Carmen Dan a fost intrebata, in Comisia pentru aparare a Camerei Deputatilor, unde a discutat cu parlamentarii, timp de peste doua ore, despre interventia fortelor de ordine la protestele din 10 august, daca in ziua respectiva a discutat cu premierul Viorica Dancila, aflata in concediu, despre situatia din Piata Victoriei.

Ministrul a refuzat sa raspunda la aceasta intrebare de fata cu presa, urmand sa il ofere membrilor Comisiei in spatele usilor inchise, dupa ce presedintele forului legislativ Dorel Caprar a anuntat ca unele raspunsuri se incadreaza la informatii clasificate si numai persoanele care detin certificate ORNISS pot ramane in sala de sedinta.

La finalul sedintei, intrebata de presa daca a avut vreo comunicare cu premierul sau cu conducerea PSD despre evenimentele violente din Piata Victoriei, din 10 august, Carmen Dan a refuzat sa raspunda, adaugand ca: „am raspuns la aceasta intrebare in cadrul Comisiei”.

Vicepresedintele Comisiei pentru aparare, Ovidiu Raetchi, a declarat ca ministrul de Interne a spus, in cadrul sedintei de marti, doar ca nu a discutat telefonic pe 10 august cu presedintele PSD Liviu Dragnea, fara a face vreo referire la o discutie cu premierul Viorica Dancila.

Un alt participant la discutie, deputatul Robert Turcescu, a spus ca ministrul de Interne nu raspuns in Comisia pentru aparare daca a comunicat cu premierul in timpul protestelor din 10 august.

Dupa aproximativ 65 de minute de discutii intre membrii Comisiei de aparare a Camerei Deputatilor si ministrul de Interne, Carmen Dan, pe tema protestelor violente din 10 august, la care presa a avut acces, presedintele forului legislativ, Dorel Caprar, a anuntat marti ca discutiile vor continua in absenta presei si a invitatilor care nu au certificat ORNISS.

Deputatii din PNL si USR au sustinut ca presa trebuie sa participe la toate discutiile pentru ca intrebarile care i-au fost puse ministrului de Interne nu implica raspunsuri care sa se refere la secrete de stat. In replica, ministrul Carmen Dan le-a spus deputatilor Opozitiei ca trebuie sa priceapa ca nu sunt „intr-o emisiune” si ca vor intelege caracterul clasificat al unor informatii atunci cand vor citi raportul realizat de MAI.

Inaintea iesirii din sala a jurnalistilor a avut loc un schimb de replici intre presedintele Comisiei, Dorel Caprar (PSD), si vicepresedintele forului legislativ, Ovidiu Raetchi (PNL). Raetchi a cerut sa fie supusa la vot propunerea de evacuare a din sala a jurnalistilor, in timp ce Caprar a spus ca atunci cand este vorba de informatii clasificate, nu este necesara supunerea la vot a propunerii de desfasurarii cu usile inchise a sedintei.

Maiorul Laurentiu Cazan, ministrul de Interne, Carmen Dan, seful DSU, Raed Arafat, dar si fostul sef al Jandarmeriei Sebastian Cucos au participat la sedinta de marti a Comisiei pentru aparare a Camerei Deputatilor, in contextul solicitarii liberalilor de a oferi explicatii despre protestele violente din 10 august.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Noi proteste, cu mii de israelieni, pentru intoarcerea ostaticilor, la Tel Aviv. „Trebuie sa ii aducem inapoi. Trebuie sa schimbam acest guvern”

Un nou protest, sambata seara, cu mii de israelieni care i-au cderut premierului Benjamin Netanyahu…

O oră ago

Avion rusesc, SU-25, doborat de ucraineni, in Donetsk. „Sa fim foarte concentrati in aceste zile”, spune Volodimir Zelenski

Fortele ucrainene au doborat un avion rusesc Su-25 in regiunea Donetk, din estul Ucrainei, a…

O oră ago

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

10 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

11 ore ago

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

13 ore ago

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne au ocupat campusurile pentru a protesta fata de razboiul din Gaza

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne din Elvetia au…

14 ore ago