politica

Disperare turbata a PSD. Vor sa retraga Romania din Parchetul European, de frica Laurei Codruta Kovesi

Senatorul PSD Serban Nicolae a anuntat ca Romania s-ar putea retrage din Parchetul European. El sustine ca Romania „s-a grabit sa adere” la acest proiect. Laura Codruta Kovesi este candudatul cu cele mai mari sanse de a deveni sef al Parchetului European.

„EPPO nu prea are acoperire constitutionala in Romania”, a declarat senatorul PSD Serban Nicolae pentru Europa Libera. El spune ca, potrivit Constitutiei, activitatea procurorilor romani este organizata pe langa instante. „Ar insemna ca avem doua categorii de procurori – cei constituiti in parchete pe langa instantele de judecata in Romania si procurori constituiti in parchete in afara tarii”. Reprezentantii Romaniei la EPPO sunt anticonstitutionali, a precizat Nicolae, care a spus ca, atunci cand Ordonanta 8/2019 va ajunge la Senat, va cere armonizarea ei cu Legea fundamentala.

Nicolae spune ca aderarea la EPPO este o chestiune la nivel de guverne, nu este o institutie fundamentala a Uniunii Europene, pe baza de tratat. „Procurorii romani care lucreaza acolo isi pierd calitatea de procurori in Romania”, a spus senatorul PSD, care a precizat ca doar procurorii delegati la EPPO, adica aceia care vor lucra pe plan national, isi vor pastra calitatea.

„Romania nu trebuia sa adere la EPPO! Noi ne-am cam grabit. Sunt chestiuni de detaliu”, a spus Nicolae. El a mai spus ca Romania ar putea doar colabora cu EPPO, asa cum fac celelalte state care nu au aderat la parchetul paneuropean antifrauda. ”Trebuia mai multa dezbatere, trebuia sa cercetam in amanunt. Nu esti obligat, doar cooperezi”, a spus Nicolae.

Fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi, are cele mai mari sanse sa devina conducatorul Parchetului European. Acesta va cerceta fraudele cu fonduri europene din statele membre UE.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Seful contraspionajului polonez: „Moscova este pregatita sa invadeze parti din Estonia si Suedia pentru a testa reactia Occidentului”

Vladimir Putin este pregatit sa lanseze o invazie asupora unor tari NATO si sa anexeze…

8 ore ago

Filmare la Cluj, doi politisti se chinuie sa retina un individ agresiv. Politista pulverizeaza spray si in fata colegului ei – Video

Doi politisti din Cluj s-au chinuit miercuri sa bage in masina politiei un individ care…

7 ore ago

Kosovo nu accepta o conditie impusa pentru aderarea la Consiliul Europei: Crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sarba

Premierul kosovar Albin Kurti a criticat, miercuri, conditiile de aderare la Consiliul Europei, in special…

11 ore ago

Patru britanice il acuza pe Andrew Tate de viol. Dupa incheierea procesului din Romania, va urma un proces civil in Marea Britanie

Patru britanice il dau in judecata pe Andrew Tate la Inalta Curte din Londra pentru…

11 ore ago

Razboiul candidatilor in SUA: New York Times a scris ca Robert Kennedy Jr a avut un vierme in creier. Echipa de campanie spune ca si-a revenit de atunci

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului presedinte american John F. Kennedy si candidat independent la presedintia…

11 ore ago

S-a deschis cel mai mare „aspirator de poluare” din lume. Iata cum functioneaza

„Cea mai mare fabrica din lume” pentru aspirarea poluarii care incalzeste planeta din atmosfera, ca…

11 ore ago