externe

Echipa de avocati a lui Trump ar trebui sa-l determine sa pledeze nebunia la proces, recomanda un profesor de la Harvard

Un profesor de drept de la Harvard a sugerat ca echipa de avocati a fostului presedinte Donald Trump ar trebui sa il determine pe acesta sa pledeze pentru nebunie daca va fi judecat, potrivit Business Insider.

Intr-un tweet de duminica, profesorul, Laurence Tribe, expert in drept constitutional, a comentat mesajul video al lui Trump adresat comisiei Camerei Reprezentantilor pentru analiza revoltelor din 6 ianuarie 2021.

„Daca aceasta este „apararea” la viitorul proces al lui Trump, nu-i invidiez pe avocatii care accepta sa-l reprezinte”, a scris Tribe pe Twitter.

„Ar fi bine sa fie psihiatri experti in proiectii reflexive si capabili sa isi faca clientul sa pledeze pentru nebunie”, a adaugat Tribe.

Tribe a raspuns la replica incoerenta a lui Trump la adresa comisiei, postata vineri pe site-ul Truth Social, la o zi dupa ce comisia din Camera Reprezentantilor a publicat raportul sau de 845 de pagini care continea dezvaluiri despre rolul fostului presedinte inainte si in timpul revoltei de la Capitoliu.

In videoclip, Trump i-a numit pe membrii comisiei „oameni foarte rai” in timp ce repeta teorii ale conspiratiei nefondate privind frauda electorala. De asemenea, Trump a afirmat ca comisia „nu a produs nici macar o singura dovada” ca el „a intentionat sau a dorit in vreun fel violente la Capitoliul nostru”.

Tribe nu este prima persoana care ii sugereaza lui Trump sa ia in considerare o aparare de nebunie. In octombrie, Neal Katyal, un fost oficial al Departamentului de Justitie, a facut un comentariu similar in timp ce se pronunta cu privire la raspunsul de 14 pagini al lui Trump – care continea afirmatii nefondate de frauda electorala – la intentia comisiei Camerei de a-l cita.

„Nu vad cum l-ar putea ajuta din punct de vedere juridic, decat daca incearca sa recurga la apararea de nebunie, de care acest document pare, stiti, sa fie o dovada”, a declarat Katyal pentru Jonathan Capehart, gazda MSNBC.

Pe 19 decembrie, comisia Camerei care investigheaza revolta de la Capitoliu a cerut Departamentului de Justitie sa il acuze pe Trump de patru capete de acuzare: conspiratie pentru fraudarea SUA, conspiratie pentru declaratii false, obstructionarea unei proceduri oficiale si instigare la insurectie. Trump a declarat in acea zi, intr-o postare pe Truth Social, ca a simtit ca acest demers l-a facut „mai puternic”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Zeci de mii de demonstranti au iesit in strada la Tbilisi, cerand retragerea proiectului de lege privind „influenta straina”, de inspiratie ruseasca – VIDEO

Aproximativ 20.000 de persoane au participat duminica la un "mars pentru Europa" in capitala Georgiei,…

9 minute ago

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

9 ore ago

O unitate de veterani ucraineni, de peste 60 de ani, in lupta cu rusii. „Lupii Stepei” nu primesc nici munitie si nici salarii din partea armatei

Unitatea de artilerie mobila a lui Oleksandr Taran nu face parte din trupele armatei  ucrainene,…

10 ore ago

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare,…

11 ore ago

Piedone il ia peste picior pe „prietenul” Ciolacu: „Salivezi ca pisica la sunca, vad c-ai mai albit in ultima luna! Stresat? Esti bine?”

Candidatul PUSL la Primaria Capitalei Cristian Popescu Piedone i-a transmis duminica lui Marcel Ciolacu ca…

9 ore ago