news

Frica a pus stapanire pe ei. „Batausul in alb” se cere afara din Jandarmerie, sperand ca va scapa de pedeapsa

Seful Brigazii Speciale a Jandarmeriei, colonelul Catalin Paraschiv, cunoscut ca „fantoma alba” de la protestul din 10 august din Piata Victoriei, intentioneaza sa se pensioneze, au declarat pentru Mediafax surse din ministerul de Interne.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a transmis pe 15 octombrie presedintelui Klaus Iohannis propunerea de acordare a gradului de general de brigada – cu o stea colonelului Paraschiv Dumitru Catalin-Razvan, actualmente seful Brigazii Speciale a Jandarmeriei Romane. Ministrul si-a fundamentat atunci propunerea pe faptul ca ofiterul a dat dovada de un inalt profesionalism, responsabilitate si devotament in exercitarea atributiilor de serviciu. Carmen Dan mai spunea ca au fost efectuate verificarile necesare, de securitate si de legalitate, si ca isi asuma responsabilitatea privind integritatea morala si profesionala a ofiterului propus.

Ulterior insa, presedintele Klaus Iohannis a decis sa amane luarea unei decizii cu privire la inaintarea in grad a cololonelui Dumitru Paraschiv, precizand ca asteapta pana dupa ce organele judiciare vor emite un punct de vedere cu privire la legalitatea actiunilor Jandarmeriei la protestul din 10 august.

Catalin Paraschiv, seful Brigazii Speciale a Jandarmeriei, este cunoscut in spatiul public drept „fantoma alba” de la protestele din 10 august datorita hainelor purtate atunci. El a fost audiat de doua ori la Parchetul General, in dosarul privind violentele de la miting. La cea de-a doua audiere, Catalin Paraschiv a declarat nu a fost pus sub acuzare, are calitatea de martor si ca nu a avut informatii despre o presupusa tentativa de lovitura de stat in acea seara.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Tupeul clanului Doldurea. Patronul statiei GPL a depus plangere penala impotriva a trei comandanti ai pompierilor

Casa de avocatura care ii reprezinta pe patronii statiei GPL de la Crevedia a anuntat,…

5 ore ago

Nicusor Dan, lectie de politica eficienta, de ce nu il ataca pe Burduja: „Va trebui sa construiesc o majoritate”

Nicusor Dan a explicat, intrebat marti de ce evita o dezbatere cu Sebastian Burduja, candidatul…

3 minute ago

Talibanii spun ca au restabilit ordinea intr-o provincie din nord, unde fermierii au protestat fata de incercarile de eradicare a culturilor de mac de opiu

Talibanii afgani au declarat marti ca au inabusit protestele intr-o provincie din nord iscate in…

5 ore ago

O arena spaniola permite intrarea gratuita a copiilor sub 8 ani la coride pentru a atrage spectatori

O companie care organizeaza luptele cu tauri la renumita arena din Sevilla va oferi bilete…

5 ore ago

Austria intentioneaza sa deporteze migrantii condamnati in Kosovo. Danemarca vrea sa puna in aplicare un plan similar

Guvernul austriac doreste sa permita transferul infractorilor migranti condamnati pentru a-si ispasi pedeapsa in Kosovo,…

26 de minute ago

Cine a furat Romania? (P)

In Romania ultimilor 30 de ani, platitorii de taxe si impozite au asistat la marile…

16 minute ago