externe

Kremlinul e furios: „Raspunsurile SUA si NATO nu tin cont de preocuparile Rusiei privind garantiile de securitate”

Statele Unite si NATO nu par sa fi tinut cont de preocuparile Rusiei privind garantiile de securitate atunci cand au elaborat raspunsurile la propunerile Moscovei si nici nu si-au manifestat dorinta de a face acest lucru, a declarat joi purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, in fata reporterilor.

Statele Unite si NATO au inmanat miercuri Moscovei raspunsurile scrise la propunerile Rusiei privind garantiile de securitate.

„Numeroasele declaratii pe care colegii nostri le-au facut ieri arata clar ca, in ceea ce priveste aspectele majore ale proiectelor de acorduri pe care le-am prezentat anterior celorlalte parti, nu putem spune ca au tinut cont de preocuparile noastre sau ca au aratat vreo disponibilitate de a tine cont de preocuparile noastre”, a subliniat el, citat de TASS.

Peskov a precizat ca SUA si NATO au cerut Rusiei sa nu faca publice raspunsurile lor. „Cu toate acestea, colegii nostri au explicat clar continutul acestor documente si, de fapt, poate ca ele chiar nu ar trebui sa fie [publicate] acum”, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului.

La 17 decembrie, Ministerul rus de Externe a publicat proiecte de acorduri privind garantiile de securitate pe care Moscova se asteapta sa le primeasca de la Washington si NATO.

Cele doua acorduri – unul cu SUA si celalalt cu blocul condus de Occident – obliga in special NATO sa isi inceteze expansiunea spre est,  sa renunte la planurile de acordare a statutului de membru al Ucrainei, si prevad restrictii privind desfasurarea de arme ofensive serioase, inclusiv nucleare.

Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Plange Antena 3 dupa Oprescu. Birzila: „Dureroasa imagine, un doctor/profesor/chirurg renumit legat cu catuse de un detinut din Grecia”

Mihaela Birzila, prezentatoare si realizatoare de emisiuni la Antena 3, il caineaza public pe condamnatul…

7 ore ago

Apucaturi comuniste, PSD-istii au confiscat podul suspendat de la Braila. Ciolacu, cu casca pe cap, se impauneaza politic cu aceasta lucrare – Video

Liderii PSD, Marcel Ciolacu si Sorin Grindeanu, si-au asumat vineri toate meritele pentru ridicarea podului…

7 ore ago

„Succes” al Moscovei. A distrus o toaleta de pe plaja din Odesa cu o racheta de 2 milioane de dolari

Consiliul Local din Odesa si administratia militara a regiunii au ironizat vineri noul atac cu…

10 ore ago

Grupul Motreanu-Bolojan face un pas mare spre conducerea PNL. Motreanu si-a depus candidatura pentru functia de prim-vicepresedinte al PNL

Virgil Popescu si Dan Motreanu candideaza la functia de prim-vicepresedinte al PNL in domeniul strategiilor…

8 ore ago

Rusia a taiat gazul pentru Finlanda dupa ce i-a sistat si furnizarea de electricitate. Helsinki: „Ne-am pregatit cu grija pentru aceasta situatie”

Compania de stat rusa Gazprom a anuntat vineri ca sisteaza incepand de sambata furnizarea de…

8 ore ago

Comandantul de la Azovstal: „Am primit ordin sa salvam viata militarilor garnizoanei noastre si sa incetam sa mai aparam orasul”

Comandantul Regimentului Azov, locotenent-colonelul Denis Prokopenko, a anuntat vineri, intr-un mesaj video filmat in incinta…

11 ore ago