externe

Kremlinul recunoaste enervat ca Occidentul a incetinit „finalizarea operatiunii” din Ucraina: „Statele Unite, Marea Britanie si NATO transmit in mod constant informatii Ucrainei”

Kremlinul a declarat joi ca Statele Unite, Marea Britanie si alte tari NATO furnizeaza „in mod constant” informatii Ucrainei, dar acest lucru nu va impiedica Rusia sa isi atinga obiectivele militare in aceasta tara.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reactionat la un articol din New York Times potrivit caruia Statele Unite ar fi furnizat informatii care au ajutat fortele ucrainene sa ucida o duzina de generali rusi.

„Armata noastra este constienta de faptul ca Statele Unite, Marea Britanie si NATO in ansamblu transmit in mod constant informatii si alte date fortelor armate ucrainene”, a declarat el reporterilor, citat de Reuters.

El a precizat ca acest lucru, precum si furnizarea de arme occidentale, „nu contribuie la finalizarea rapida a operatiunii (rusesti), dar, in acelasi timp, nu sunt capabile sa impiedice atingerea obiectivelor stabilite”.

Citeste si: Cum a reusit Ucraina sa elimine 12 generali rusi. SUA recunosc ca au oferit informatii si detaliaza de ce a fost atat de usor: „Disciplina precara, lipsa de experienta, aroganta si esecul de a aprecia capacitatile ucrainene”

Intrebat ce masuri ar putea lua Rusia ca raspuns, el a spus: „Bineinteles, armata rusa face tot ce este necesar in aceasta situatie”.

Rusia a acuzat Occidentul ca duce un razboi prin procura impotriva sa prin inarmarea Ucrainei.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

7 ore ago

O unitate de veterani ucraineni, de peste 60 de ani, in lupta cu rusii. „Lupii Stepei” nu primesc nici munitie si nici salarii din partea armatei

Unitatea de artilerie mobila a lui Oleksandr Taran nu face parte din trupele armatei  ucrainene,…

7 ore ago

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare,…

8 ore ago

Piedone il ia peste picior pe „prietenul” Ciolacu: „Salivezi ca pisica la sunca, vad c-ai mai albit in ultima luna! Stresat? Esti bine?”

Candidatul PUSL la Primaria Capitalei Cristian Popescu Piedone i-a transmis duminica lui Marcel Ciolacu ca…

6 ore ago

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

16 ore ago