Categories: actualitate

Pacienta „zero” din Alba a fost declarata vindecata. Femeia a fost externata

Un barbat in varsta de 70 de ani, din Apuseni, a fost confirmat cu COVID-19, acesta fiind cel de-al patrulea caz inregistrat in judetul Alba, el fiind internat in prezent in sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Alba Iulia.

In acelasi timp, prima pacienta din Alba diagnosticata cu COVID-19, internata din 18 martie in spitalul din Alba Iulia, la cateva zile dupa ce s-a intors din Italia, a fost declarata vindecata.

„Un barbat in varsta de 70 de ani, din judetul Alba, a fost adus, in noaptea de 29 spre 30 martie, la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia in urma unui transfer intraspitalicesc de la Spitalul Orasenesc Abrud. Pacientul era febril si a fost internat in compartimentul Dermatovenerologie, din cadrul sectiei de Boli Infectioase, special amenajat pentru cazurile COVID-19, boala cauzata de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). I-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19 care au fost analizate in cadrul laboratorului Directiei de Sanatate Publica Alba. Rezultatul testarii, in cazul sau, din data de 30 martie, a fost pozitiv”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al SJU Alba Iulia transmis, marti.

Conform anchetei epidemiologice, barbatul nu a calatorit intr-o zona afectata de COVID-19 si nu a venit in contact cu o persoana confirmata cu aceasta boala.

Acesta este al treilea caz de COVID-19 internat la spitalul din Alba Iulia. La sfarsitul saptamanii trecute a fost diagnosticat cu aceasta boala un barbat de 60 de ani, din orasul Teius, el fiind spitalizat in sectia ATI a unitatii medicale.

In ceea ce priveste primul caz din Alba, o femeie de 36 de ani, intoarsa din Italia, aceasta a fost declarata vindecata.

„Pacienta a intrat in carantina si a fost testata in ziua sosirii in tara. A fost internata in cadrul compartimentului de Dermatovenerologie din cadrul sectiei de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia in data de 18 martie, odata cu finalizarea analizelor de laborator, care au confirmat prezenta noului coronavirus. (…). Pacienta a mai fost testata, de doua ori, in 27 si 30 martie, iar rezultatele analizelor au iesit negative, fiind astfel declarata vindecata de COVID-19. Starea sa de sanatate este buna si a fost externata in cursul zilei de luni”, a transmis Biroul de Presa al SJU Alba Iulia.

Pentru siguranta, femeia va mai urma o perioada de autoizolare la domiciliu si va fi monitorizata de catre specialistii DSP Alba.

In afara celor trei cazuri spitalizate, o femeie din Alba Iulia, contact al unui caz pozitiv din Brasov, a fost diagnosticata, de asemenea, cu coronavirus, aceasta fiind asimptomatica.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

6 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

6 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

9 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

6 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

6 ore ago