news

Reactia transanta a lui Klaus Iohannis in urma atacului coordonat de SUA impotriva Siriei. Presedintele a ales acelasi mijloc de comunicare ca Donald Trump

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, prin intermediul Twitter, reteaua cu ajutorul careia si Donald Trump isi comunica intentiile, un mesaj in care reitereaza faptul ca tara noastra condamna folosirea armelor chimice in Siria, ceea ce nu are niciun fel de justificare. In plus, seful statului arata ca Romania este solidara cu actiunile partenerilor strategici.

”Romania reitereaza condamnarea folosirii armelor chimice in Siria, ceea ce nu are niciun fel de justificare. Suntem solidari cu actiunile partenerilor nostri strategici”, se precizeaza in mesajul presedintelui Romaniei.

Statele Unite ale Americii, Franta si Marea Britanie au bombardat mai multe tinte guvernamentale din Siria drept reactie la atacul chimic din orasul Douma.

Operatiunea a fost lansata in zorii zilei si a vizat depozite cu arme chimice. Presedintele american Donald Trump a anuntat atacul printr-un discurs televizat adresat natiunii.

Atacul coordonat din Siria nu reprezinta o interventie in razboiul civil sau o tentativa de schimbare a regimului, ci o actiune menita sa descurajeze regimul de la Damasc orice alta tara se gandeste sa foloseasca arme chimice, a declarat premierul britanic Theresa May dupa bombardamentele din Damasc si Homs.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Recent Posts

„Dezastru istoric”. Zeci de morti si sute de disparuti din cauza inundatiilor din Brazilia

Potrivit CNN, cel putin 57 de oameni au murit si alti 373 sunt dati disparuti…

44 de minute ago

In timp ce Putin era la slujba de Inviere, rusii bombardau Harkovul. 23 din cele 24 de drone au fost doborate de ucraineni

Slujba Invierii a venit in Ucraina, in al treilea an de razboi, sub amenintarea dronelor…

2 ore ago

Noi proteste, cu mii de israelieni, pentru intoarcerea ostaticilor, la Tel Aviv. „Trebuie sa ii aducem inapoi. Trebuie sa schimbam acest guvern”

Un nou protest, sambata seara, cu mii de israelieni care i-au cderut premierului Benjamin Netanyahu…

4 ore ago

Avion rusesc, SU-25, doborat de ucraineni, in Donetsk. „Sa fim foarte concentrati in aceste zile”, spune Volodimir Zelenski

Fortele ucrainene au doborat un avion rusesc Su-25 in regiunea Donetk, din estul Ucrainei, a…

4 ore ago

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

13 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

13 ore ago