Categories: politica

Scrisoarea lui Giuliani l-a injectat cu energie pe Nastase: „Statele Unite isi modifica abordarea fata de functionarea justitiei in Romania”

Fostul premier Adrian Nastase a apreciat, luni, ca scrisoarea pe care avocatul lui Donald Trump i-a trimis-o lui Klaus Iohannis pe tema protocoalelor secrete, reprezinta „un semn ca si in strainatate oamenii s-au trezit din narcoticele” fostului ministru al justitiei, Monica Macovei.

„Mi se pare ciudat ca trebuie sa vina cineva din afara sa ne spuna ca aceste protocoale nu sunt in ordine. Puteati sa ma intrebati mai demult si va spuneam acelasi lucru. Este adevarat, insa, ca aceasta scrisoare din partea dlui Giuliani are o semnificatie importanta si ea arata o modificare de abordare, inclusiv in SUA, in legatura cu un anumit mod de functionare a justitiei bazata pe acest tip de raporturi intre parchete, procurori si servicii secrete. Si sigur ca, in contextul din SUA, unde au aparut numeroase tensiuni de acelasi tip, aceasta scrisoare reflecta o lectie invatata, cum spun englezii, despre ceea ce poate sa insemne ca risc pentru democratie o colaborare care trece dincolo de interesele securitatii nationale. In mod evident, astfel de intelegeri, care pot sa aiba in vedere interese politice, interese partizane, nu au niciun fel de legatura cu justitia, cu legea, cu Constitutia”, a declarat, luni, fostul premier Adrian Nastase. citat de Mediafax.

Intrebat daca ar trebui infiintata, asa cum a propus Rudolph Giuliani, o comisie independenta formata din judecatori internationali care sa examineze originile protocoalelor secrete asupra justitiei, Nastase a spus ca scrisoarea avocatului lui Trump trebuie privita mai mult ca un „semn”.

„Sa nu exageram. Eu cred ca e vorba de un mesaj, e vorba mai curand de un semn ca, si in strainatate oamenii s-au trezit din narcoticele pe care le-au administrat unii dintre cei ca Monica Macovei si altii, care prin intermediul reprezentantilor Partidului Democrat, au incercat sa controleze situatia politica din Romania. Eu cred ca este vorba de un mesaj politic important si lucrul acesta trebuie avut in vedere”, a spus fostul prim-ministru.

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal si fost primar al New York a transmis o scrisoare presedintelui Klaus Iohannis si altor oficiali romani in care cere verificarea protocoalelor PG-SRI si stoparea presiunile asupra judecatorilor.

AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Nu ne vindem tara!”. Simion si activisti AUR, miting la Constanta. Au preluat tezele PSD-istilor

Copresedintii AUR, Claudiu Tarziu si George Simion, au organizat sambata la Constanta un miting de…

5 ore ago

Ambasadorul UE in Cuba, sedus de regimul comunist de la Havana. A fost rechemat la Bruxelles

Ambasadorul Uniunii Europene la Havana a fost rechemat la Bruxelles dupa ce a semnat o…

5 ore ago

Seful DNA, interviu pentru EVZ-ul condamnatului Andronic: „Gata cu spectacolul catuselor, nu mai expunem pe nimeni”

Procurorul sef al DNA, Crin Bologa, a acordat un interviu tocmai publicatiei Evenimentul Zilei, care…

8 ore ago

Codrin, dupa ce l-a vizitat iar pe Dragnea: „Sperantele multor romani se afla intr-o celula din penitenciarul Rahova!”

Fostul secretar general al PSD, Codrin Stefanescu, anunta ca a fost din nou in vizita…

8 ore ago

„Specialistul” Rafila, acum un an: „Coronavirusul, o viroza banala, cel mult de severitate medie”

Specialistul numarul 1 al PSD in Sanate, Alexandru Rafila, declara in urma cu un an,…

8 ore ago

Stanga radicala din Germania si-a ales doua femei la conducere: „Traim intr-o societate de clase pe care criza sanitara o face si mai evidenta”

Partidul german Die Linke (stanga radicala) a ales sambata in fruntea sa un tandem feminin,…

8 ore ago