Categories: actualitate

Surpriza, Lukasenko strica jocurile FSB-ului si ale lui Putin: „Teroristii au incercat mai intai sa fuga in Belarus. Au inteles ca era imposibil sa intre in Belarus”

Presedintele belarus Aleksandr Lukasenko, un aliat apropiat al Rusiei, a declarat marti ca autorii atentatului de la sala de concerte de langa Moscova au incercat mai intai sa fuga in Belarus, in timp ce Moscova sustine doar ca acestia voiau sa treaca in Ucraina, relateaza France Presse.

Presedintele belarus, citat de agentia de presa oficiala belarusa Belta, a afirmat ca teroristii s-au deplasat mai intai spre granita cu Belarus. In plus, el a mai spus ca serviciile de informatii ale Federatiei Ruse si ale Belarusului au interactionat intr-un mod eficient.

„Nu au putut intra in Belarus. Au vazut asta, asa ca si-au schimbat traseul si s-au indreptat spre granita ruso-ucraineana”, afirma Lukasenko, conform unui comunicat de presa al presedintiei de la Minsk.

„Coordonatorii lor (noi avem suspiciuni despre unii dintre ei, il voi suna pe Putin si-i voi spune despre suspiciunile mele) au inteles ca era imposibil sa intre in Belarus. Pentru ca din primele minute, la fel cum in Rusia s-a trecut la un regim de securitate intarit, la fel am trecut si noi. Toate unitatile au fost plasate in stare de alerta maxima”, a declarat Lukasenko.

„De ce am spus asta? Pentru ca am vazut tot felul de reprosuri exprimate la adresa lui Putin…Da, noi cu Putin nu am dormit 24 de ore! Dar ei (detractorii) nu stiu asta! A fost o interactiune stransa”, a afirmat liderul de la Minsk.

De indata ce serviciile de informatii le-au raportat ca masina cu teroristi se indreapta spre Briansk s-a ajuns la un acord ca Belarus isi va bloca partea sa de granita, iar rusii vor actiona de cealalta parte a frontierei, a spus Lukasenko. „Noi am vorbit la telefon. Eu l-am intrebat (pe Putin): Mai ai nevoie de ceva? Nu, totul e in ordine, mi-a raspuns el. M-a intrebat doar: Ma poti ajuta inchizand frontiera? Te voi ajuta, i-am spus eu. Vom face totul. Acesta a fost dialogul”, a relatat Aleksandr Lukasenko.

Aceste comentarii ale presedintelui belarus intervin dupa ce Vladimir Putin a afirmat ca atacatorilor li se pregatea o „fereastra” de trecere la frontiera ruso-ucraineana.

Frontiera intre cele Rusia si Ucraina, aflate de peste doi ani in razboi, este totusi foarte dificil de trecut, mai ales ca de o parte si de alta a frontierei sunt campuri minate si multiple puncte de control, dupa cum afirma observatori independenti.

Mai mult, seful FSB (ex-KGB), Aleksandr Bortnikov, si secretarul Consiliului Securitatii Rusiei, Nikolai Patrusev, au acuzat marti Ucraina si Occidentul ca „ar fi inlesnit” atentatul de la Moscova, revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic, potrivit AFP.

Ba chiar, seful FSB a declarat ca presupusii atacatori, arestati sambata, erau „asteptati” in Ucraina sa fie primiti ca niste „eroi”, conform agentiei franceze de presa.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare,…

O oră ago

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

9 ore ago

Trofee de razboi germane, la Moscova: un tanc „Leopard” si o masina de lupta „Marder”, in expozitia pregatita pentru ziua de 9 mai

Armata rusa vrea sa isi demonstreze succesele obtinute in invazia Ucrainei cu o expozitie de…

9 ore ago

Lansarea lui Firea, stricata de protestatarul „Ceausescu”: „Domnul Ciolacu, va este rusine ca sunteti moldovean?”. Grup de aplaudaci adus din Voluntari – Video

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, si-a inregistrat duminica oficial candidatura la Biroul Electoral…

5 ore ago

Ciolacu sustine acum ca este „moldovean”, la doua zile dupa ce s-a declarat „jignit” daca e facut moldovean

Premierul PSD Marcel Ciolacu a sustinut duminica, la un eveniment electoral, ca este "moldovean", in…

4 ore ago