news

Un baiat de 14 ani din Barlad, arestat la domiciliu dupa ce a talharit o femeie, vrea sa fie transferat in casa unei matusi pe motiv ca acasa nu are PlayStation

Un baiat de 14 ani, elev in clasa a 6-a, arestat la domiciliu dupa ce a talharit o femeie, a cerut judecatorilor sa-l mute la o alta adresa pentru ca nu are PlayStation sa se joace. Baiatul este elev al unei scoli din Barlad si a sustinut in fata judecatorului ca nu este multumit de conditiile de acasa, pentru ca ”nu are cum sa-si petreaca timpul liber”.

Adolescentul este acuzat ca in noaptea de 8 martie a talharit o femeie pe strada, in timp ce era impreuna cu un prieten in varsta de 15 ani. Amandoi purtau cagule cand au urmarit victima, au lovit-o si i-au smuls portofelul, sustin anchetatorii.

Pe data de 12 martie, Judecatoria Barlad a decis sa-l plaseze pe adolescent in arest la domiciliu, iar pe partenerul sau de 15 ani l-au arestat preventiv. Pe data de 14 martie, Tribunalul Vaslui a decis ca ambii sa fie arestati la domiciliu. Doar ca baiatului nu i-au convenit conditiile de acasa, asa ca a solicitat schimbarea adresei arestului la domiciliu, fiind sustinut in acest demers de mama sa.

Pe data de 25 martie, mama si fiul au mers in fata judecatorilor din Barlad, iar femeia a sustinut ca este de acord ca fiul sa stea in arest la domiciliul surorii ei, deoarece are conditiil mai bune si il poate supraveghea pe baiat, intrucat este mereu acasa si are sonerie la usa.

Femeia a mai sustinut ca este bolnava si ca intentioneaza sa se interneze in spital, dar nu a prezentat instantei niciun document justificativ, transmite hotnews.ro. Judecatorul l-a audiat si pe baiatul de 14 ani care a sustinut ca acasa ”nu are cum sa-si petreaca timpul liber”, scrie Ziarul Incomod.

”Inculpatul apreciaza ca instanta ar putea sa modifice aceasta obligatie a lui, respectiv de a locui in alt imobil decat cel stabilit, avand in vedere trendul actual al tinerilor. Este clar ca 80-90% isi doresc mai mult sa se joace decat sa citeasca”, se arata in incheierea pronuntata de Judecatoria Barlad in 25 martie.

Procurorul de caz s-a opus solicitarii minorului si a sustinut ca motivarea acestuia nu reprezinta un element temeinic care sa justifice schimbarea locuintei.

”Fiind vorba de un elev in clasa a 6-a, nu se poate vorbi de plictiseala. Acesta ar trebui sa se ocupe de scoala”, a replicat procurorul cand a auzit motivele invocate de baiat, joaca pe PlayStation.

Si judecatorul de drepturi si libertati a apreciat ca cererea minorului nu este temeinica si ca legea i-ar fi permis parasirea domiciliului daca si-ar fi dorit sa mearga la scoala, nu sa se joace.

”Aceasta solicitare nu prezinta caracter intemeiat, nu tine de realizarea unor drepturi ori interese legitime ale inculpatului, nefiind reglementat dreptul la PlayStation PS 4, la televizor si la sonerie la usa. Motivarea analizata releva doar o preferinta subiectiva a inculpatului care nu mai doreste sa stea in imobilul sau de domiciliu, considerand in mod superficial ca la domiciliul matusii sale este mai confortabil si mai distractic, motive ce nu prezinta nicio relevanta juridica”, a motivat magistratul decizia prin care a respins solicitarea baiatului.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Dan Voiculescu se da cu Firea. Sondaj la Antena 3, Piedone este trantit pe locul 2, de la 40% a fost adus la 28%

Antena 3 a prezentat, joi seara, un sondaj ARA din care rezulta ca Gabriela Firea…

43 de minute ago

„Rezultat final bun”: 130 de balene au fost salvate dupa ce au esuat pe o plaja din Australia de Vest. Cel putin 28 au murit

O operatiune dramatica de salvare a vietii a peste 100 de balene-pilot esuate pe o…

3 ore ago

Carti care contin arsenic, izolate la Biblioteca Nationala a Frantei

Patru carti au fost izolate in Biblioteca Nationala a Frantei din cauza ingrijorarii ca ar…

3 ore ago

Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein a fost anulata de Curtea de Apel din New York

Condamnarea lui Harvey Weinstein din 2020 pentru agresiune sexuala si viol a fost anulata de…

3 ore ago

Moscova ameninta Polonia, sa nu cumva sa primeasca arme nucleare: „Acestea vor deveni tinte principale pentru Rusia”

Rusia va face din armele nucleare ale NATO din Polonia una dintre tintele sale principale…

3 ore ago

Firea ii ofera lui Piedone functia de prefect al Capitalei daca isi retrage candidatura: „Sa ma sune”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sugerat, joi, ca Piedone ar putea obtine…

3 ore ago