Categories: news

Unul dintre cei mai CAUTATI NAZISTI a murit LIBER la 93 de ani

Unul dintre cei mai cautati nazisti a murit la varsta de 93 de ani, fara sa fi fost vreodata pedepsit pentru crimele sale, pe care nu le-a regretat nici in ultimul ceas, scrie The Independent.

Fostul ofiter danez Soren Kam a murit pe 23 martie, la doua saptamani dupa ce si sotia lui a incetat din viata. Kam era al cincilea pe lista celor mai cautati criminali de razboi, a organizatiei Simon Wiesenthal pentru drepturile evreilor, al carei scop este aducerea in fata justitiei a celor responsabili pentru cel mai cumplit genocid din istorie.

Danezul a fost ofiter SS in Divizia Viking si este unul dintre cei trei responsabili pentru asasinatul lui Carl Henrik Clemmensen, redactorul-sef al unei publicatii anti-naziste din Danemarca. Clemmensen a fost executat prin impuscare, cu opt gloante, la numai cateva ore dupa ce l-a insultat public pe seful publicatiei extremiste Faedrelandet.

Soren Kam a fost condamnat de un tribunal din Copenhaga, in absenta, insa a reusit sa fuga in Germania si a obtinut cetatenia in 1956. Nemtii au refuzat extradarea lui in repetate randuri, mentioneaza stirileprotv.ro.

Mai mult, in 1945, ziarul Politiken anunta ca Adolf Hitler l-a numit pe Kam comandant SS al Regimentului „Germania” si i-a acordat Crucea Regelui pentru „actiuni decisive impotriva inamicului”.

Comunitatea de evrei a condamnat ineficienta autoritatilor germane de a-l pedepsi pe Kam: „Faptul ca Soren Kam, un criminal nazist fara constiinta, a trait si a murit ca un om liber in Kempten, este o dovada a esecului autoritatilor bavareze. Kam ar fi trebuit sa-si dea sufletul in inchisoare, in Germania sau Danemarca. Ineficienta in pedepsirea lui nu va face altceva decat sa inspire neo-nazistii, care-l vor considera un exemplu”, arata un comunicat al organizatiei Simon Wiesenthal.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

2 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

2 ore ago

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

4 ore ago

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne au ocupat campusurile pentru a protesta fata de razboiul din Gaza

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne din Elvetia au…

5 ore ago

Aproape 10.000 de locuitori de pe insula indoneziana Ruang vor fi relocati definitiv dupa eruptiile vulcanice

Aproape 10.000 de locuitori ai insulei indoneziene Ruang vor fi relocati definitiv dupa ce o…

5 ore ago

Oficial israelian: Nu am fost de acord sa punem capat razboiului si nici nu ii vom lasa pe mediatori sa garanteze incheierea razboiului

In a doua declaratie din ultimele ore, un oficial israelian a negat din nou informatiile…

5 ore ago