news

Judecatoarea ICCJ a facut dreptate: Kovesi a scapat de controlul judiciar. Stalinista Adina Florea este ingenuncheata

ICCJ a anulat, miercuri, controlul judiciar instituit de Sectia speciala impotriva Laurei Codruta Kovesi. Astfel, au fost anulate interdictiile instituite impotriva lui Kovesi.

„Acum pot sa parasesc si tara. S-a revocat controlul judiciar, s-au revocat toate masurile. Mi s-a admis contestatia”, a declarat Laura Codruta Kovesi, imediat dupa pronuntare.

Kovesi avea interdictie sa vorbeasca cu presa si sa paraseasca Romania.

Citeste si: Judecatoarea care se ocupa de dosarul Kovesi, reactie fabuloasa: „Cum a putut Adina Florea sa faca o astfel de urmarire penala?”

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, miercuri seara, admiterea contestatiei depuse de Laura Codruta Kovesi si a hotarat ridicarea masurii controlului judiciar dispus de Sectia de ancheta a magistratilor in cazul fostei sefe DNA, in dosarul aducerii in tara a lui Nicolae Popa.

”Am dat o declaratie, am explicat motivele de nelegalitate pentru care eu am apreciat ca se impunea ca eu sa fac aceasta contestatie, am raspuns si la intrebari, avocatul meu a sustinut motivele, o sa vedem ce decide instanta. A participat si un procuror de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si un procuror de la Sectia speciala, dar ce s-a intamplat in sala de judecata eu nu va pot spune. Am facut o contestatie in care am aratat ca masura (controlului judiciar – n.r.) nu a indeplinit conditiile cerute de lege si mi-am motivat contestatia in acest sens. Voi respecta decizia (instantei – n.r.) indiferent care va fi aceasta”, a declarat Laura Codruta Kovesi, miercuri, la iesirea de la instanta.

Fosta sefa a DNA este de parere ca exista o legatura intre campania declansata impotriva procurorului general Augustin Lazar si cea a sefei Curtii Supreme si ancheta declansata impotriva sa.

”Bineinteles (ca exista o legatura – n.r.). Si mai sunt si alti procurori care sunt atacati zilnic si alti judecatori care sunt atacati zilnic, pentru ca si-au facut treaba si cu totii trecem prin aceste campanii pentru ca ne-am facut treaba si pentru ca unii vor sa fure linistiti in continuare si noi i-am impiedicat. Sigur ca intotdeauna incerca sa ataci sefii, oamenii care sunt cei mai vizibili in spatiul public, pentru a da un semnal si celorlalti. Dar, asa cum am spus, in sistem sunt multi procurori si judecatori curajosi, deci nu avem de ce sa ne temem. O sa se dovedeasca in timp ca toate aceste acuzatii care au fost facute cu privire la noi sunt nefondate”, a spus Kovesi.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

9 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

9 ore ago

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

11 ore ago

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne au ocupat campusurile pentru a protesta fata de razboiul din Gaza

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne din Elvetia au…

12 ore ago

Aproape 10.000 de locuitori de pe insula indoneziana Ruang vor fi relocati definitiv dupa eruptiile vulcanice

Aproape 10.000 de locuitori ai insulei indoneziene Ruang vor fi relocati definitiv dupa ce o…

12 ore ago

Oficial israelian: Nu am fost de acord sa punem capat razboiului si nici nu ii vom lasa pe mediatori sa garanteze incheierea razboiului

In a doua declaratie din ultimele ore, un oficial israelian a negat din nou informatiile…

12 ore ago