news

Iohannis cere un „plan de economisire a energiei” in Romania: „Nu ar fi rau sa se elaboreze un plan decent”

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca nu ar fi rau sa se elaboreze un plan „decent” privind economisirea energiei in Romania.

„Eu cred ca nu ar fi rau sa se elaboreze un plan decent, repet nu vrea nimeni sa stea lumea in frig, dar un plan decent de economisire cu cap este probabil binevenit”, a afirmat Iohannis, inainte de a participa la reuniunea informala a Consiliului European de la Praga, relateaza Agerpres.

Joi, seful statului a participat la prima reuniune a Comunitatii Politice Europene.

Ministrul britanic al Climei, Graham Stuart, a declarat vineri ca Guvernul britanic nu le cere oamenilor sa foloseasca mai putina energie, la o zi dupa ce National Grid a avertizat ca tara s-ar putea confrunta cu intreruperi de curent planificate de trei ore in locuinte si companii in aceasta iarna, relateaza Reuters.

”Facem planuri pentru toate eventualitatile si publicul ar trebui sa fie increzator ca avem o aprovizionare foarte puternica si diversificata si ca am facut toti pasii pentru a ne asigura nevoile in aceasta iarna”, a spus Stuart pentru Sky News.

Intrebat daca oamenii ar trebui sa foloseasca mai putina energie, Stuart a spus: ”Nu transmitem acest mesaj”.

Avertismentul National Grid privind posibilele intreruperi de curent s-a bazat pe cel mai rau scenariu, in cazul in care Marea Britanie nu poate importa electricitate din Europa si se lupta sa atraga suficiente importuri de gaz pentru a-si alimenta energia pe baza de gaz.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Noi proteste, cu mii de israelieni, pentru intoarcerea ostaticilor, la Tel Aviv. „Trebuie sa ii aducem inapoi. Trebuie sa schimbam acest guvern”

Un nou protest, sambata seara, cu mii de israelieni care i-au cderut premierului Benjamin Netanyahu…

25 de secunde ago

Avion rusesc, SU-25, doborat de ucraineni, in Donetsk. „Sa fim foarte concentrati in aceste zile”, spune Volodimir Zelenski

Fortele ucrainene au doborat un avion rusesc Su-25 in regiunea Donetk, din estul Ucrainei, a…

19 minute ago

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

9 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

10 ore ago

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

12 ore ago

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne au ocupat campusurile pentru a protesta fata de razboiul din Gaza

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne din Elvetia au…

13 ore ago